Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Αύξηση 10% είναι η προσφορά της κυβέρνησης της Προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ προς τους 400.000 δημόσιους υπαλλήλους που ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία επ' αόριστο απαιτώντας αύξηση της τάξης του 14,5% στις αποδοχές τους.

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- Χιλιάδες μέλη συνδικαλιστικών, κοινωνικών και αγροτικών οργανώσεων διαδήλωσαν χτες στην πρωτεύουσα της Παραγουάης απαιτώντας από τον Πρόεδρο Φερνάντο Λούγκο την άμεση προώθηση της μεταρρύθμισης στην αγροτική οικονομία και στη δικαστική εξουσία.

ΝΤΑΡΜΣΑΛΑ.-- Το Πεκίνο απέρριψε τις συνομιλίες που διεξάγονται στην Ινδία από τους οπαδούς του Δαλάι Λάμα, με θέμα την ανεξαρτητοποίηση του Θιβέτ από την Κίνα, τονίζοντας ότι «κάθε προσπάθεια απόσχισης του Θιβέτ από την κινεζική επικράτεια είναι καταδικασμένη»...

ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας του ΟΗΕ ανακοίνωσε χτες ότι θα εκδικάσει την υπόθεση κατηγοριών της Κροατίας κατά της Σερβίας για «γενοκτονία» Κροατών στον πόλεμο που διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία. Για παρόμοια υπόθεση είχε προσφύγει προ ολίγων ετών και η Βοσνία κατά της Σερβίας, όπου η τελευταία απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- «Δημιουργικές και εποικοδομητικές» χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε με Σύρους αξιωματούχους και τον ομόλογό του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος δήλωσε ότι η Συρία «μπορεί να διαδραματίσει πολύ θετικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή».

ΠΡΑΓΑ.-- Σοβαρές συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας της Τσεχίας με ακροδεξιούς διαδηλωτές που επιχειρούσαν να πλησιάσουν προάστιο όπου κατοικούν Ρομά, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 15 άτομα και αρκετοί να τραυματιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ