Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, από τις πλημμύρες λόγω καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στη νότιο Βραζιλία. Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 112 ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο είναι οι πληγέντες και το ξέσπασμα επιδημιών είναι προ των πυλών. Στην Αργεντινή, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων και της χαλαζόπτωσης που πλήττει τις κεντρικές περιοχές της χώρες, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί τραυματίστηκαν και εκατοντάδες είναι οι πληγέντες.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--Σε νέα οικολογική καταστροφή θα οδηγούσε πιθανή χαλάρωση των μέτρων για το κλίμα εξαιτίας της τρέχουσας διεθνούς οικονομικής κρίσης, επισήμανε χτες ο Ιβο ντε Μπορ, γραμματέας της Συνθήκης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Σε συνέδριο στο Πόζναν της Πολωνίας κρατικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οικολογικών οργανώσεων συζητούν για την υπογραφή του νέου συμφώνου που θα αντικαταστήσει, το 2009 στην Κοπεγχάγη, το Πρωτόκολλο του Κιότο.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Σήμερα αναμένονται στην πρωτεύουσα του Τσαντ οι πρώτοι απ' τους 120 Ρώσους στρατιώτες που καταφθάνουν για να ενισχύσουν την εκεί αποστολή του ευρωστρατού τάχα για την προστασία προσφύγων. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της Μόσχας σε επιχείρηση του ευρωστρατού...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σύντομα θα αφεθεί ελεύθερο, χωρίς λύτρα, το εμπορικό σκάφος «ΜV Amavi» από την Υεμένη είπαν χτες εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των Σομαλών πειρατών που το έχουν καταλάβει από τις 25 Νοέμβρη. Προς ολοκλήρωση ήταν και τα παζάρια για την απελευθέρωση του ουκρανικού εμπορικού σκάφους «Φάινα» που έχει καταληφθεί από τα μέσα Σεπτέμβρη.

ΒΕΡΝΗ.- Το 68% των Ελβετών ψήφισε την Κυριακή στο δημοψήφισμα που διεξήχθη υπέρ της χορήγησης ηρωίνης υπό κρατικό ιατρικό έλεγχο σε εξαρτημένους, ενώ μόλις το 36,8% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας και της καλλιέργειας στο σπίτι.

ΜΑΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Τρεις αστυνομικούς και έναν περαστικό σκότωσαν χτες άγνωστοι ένοπλοι στο Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία, περιοχή όπου αυξάνεται συνεχώς η βία, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, αν δεν καταπολεμηθεί μπορεί να υπάρξει αποσταθεροποίηση όλης της χώρας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Εκρηξη σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί και έξι άμαχοι να τραυματιστούν. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για το συμβάν.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Εννέα αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή στη μεξικανική συνοριακή πόλη Τιχουάνα, εννέα ακόμη νεκροί στον πόλεμο των καρτέλ των ναρκωτικών και των αρχών ασφαλείας που έχουν ξεπεράσει τους 4.500 νεκρούς από τις αρχές του 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ