Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Αυταρχική υπεράσπιση της εμπορευματοποίησης

Δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν χτες σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να μπουν στο υπουργείο
Οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να μπουν στο υπουργείο
Δημόσια δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου για όλο το λαό, έξω οι εταιρείες απ' τα νοσοκομεία, καμία πληρωμή για την Υγεία, άμεσες προσλήψεις προσωπικού για να αντιμετωπιστούν τα εκρηκτικά προβλήματα, απαίτησαν εργαζόμενοι όλων των κλάδων και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Υγείας.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ βρήκαν παραταγμένες στην είσοδο του υπουργείου τις δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ, που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Λίγο αργότερα, σε συνάντηση, ο υφυπουργός Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, μετέφερε κυνικά την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και των ιδιωτικοποιήσεων.

«Ελλείψεις, συμβάσεις, STAGE, συνεργεία, κάνανε γαλέρες τα νοσοκομεία», «Το κέρδος σκοτώνει την Υγεία, έξω οι εταιρείες απ' τα νοσοκομεία», «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν το κεφάλαιο, πουλάνε την Υγεία», φώναξαν οι διαδηλωτές. Κατήγγειλαν την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Οταν λίγο αργότερα πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επιχείρησε να μπει στο υπουργείο, για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με βαρβαρότητα, χτυπώντας με τα γκλομπ τους τους διαδηλωτές. Κάτω από την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, ο υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε μαζί τους.

Εκεί ξεχείλισε η οργή για τη βάρβαρη επίθεση, αλλά και για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία και συνολικά στην Υγεία έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, λόγω των ελλείψεων, των χαρατσιών, της συνειδητής υποχρηματοδότησης της Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Ασφάλισης για να κερδίζουν οι ιδιώτες.

Ο υφυπουργός, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ισχυρίστηκε προκλητικά ότι καμία άλλη χώρα δε διαθέτει τόσα χρήματα για την Υγεία και ιδιαίτερα, ευαίσθητων πληθυσμών όπως οι μετανάστες και ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν για την υγεία τους! Επανέλαβε υποσχέσεις για 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών το χρόνο και λίγο έως πολύ είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική της στην Υγεία.

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι το ΠΑΜΕ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτήν την πολιτική, δε θα σταματήσουν να παλεύουν ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και την επιχειρηματική δράση, για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση των εκτάκτων, για να καταργηθεί κάθε πληρωμή των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Και απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 10 του Δεκέμβρη με τις δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας καταγγέλλει με απόφαση της γενικής του συνέλευσης το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ