Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Οργάνωση του αγώνα μέσα κι έξω από τα καράβια

Κατάπτυστη η απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ να περιορίσει την απεργία στις 10 του Δεκέμβρη μόνο στην Αττική. Αποσπασματική και η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σε πέντε μόνο εταιρείες

«Καλούμε τους ναυτεργάτες σε οργάνωση - συσπείρωση και αγώνα μέσα και έξω από τα πλοία μαζί με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ», με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα, στα πλοία πέντε εταιρειών, «να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας απαιτώντας την άμεση καταβολή των χρηματικών διαφορών από δεδουλευμένα, αναδρομικά, έξτρα εργασίες κ.ά.». «Να περιφρουρήσουμε την 24ωρη απεργία στις 10 Δεκέμβρη, διεκδικώντας αιτήματα που απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τονίζοντας την ανάγκη οι ναυτεργάτες να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, «που - όπως επισημαίνεται - με διγλωσσία και φαρισαϊσμό ψηφίζουν στη ΓΣΕΕ πανελλαδική απεργία για τις 10 Δεκέμβρη», ωστόσο οι ίδιες, στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, αρνήθηκαν την πρόταση των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - την οποία υποστήριξε και ο πρόεδρος της Ενωσης Μαγείρων - για 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και αποφάσισαν απεργία παναττική. Δηλαδή, αποφάσισαν απεργία εκεί που ήδη είχαν προγραμματίσει τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Σε ό,τι αφορά την απεργία που ξεκινά από σήμερα τα ξημερώματα, αφορά τα πλοία των εταιρειών ΑΝΕΚ, ΝΕΛ, GA FERRIES του εφοπλιστή Αγούδημου, ΝΕΛ του εφοπλιστή Απ. Βεντούρη, ΚΑΛΛΙΣΤΗ του εφοπλιστή Σπανού και την Υδραϊκή Ναυτική Εταιρεία. Οι εταιρείες αυτές οφείλουν δεδουλευμένα, αναδρομικά, έξτρα εργασίες και άλλα. Η αποσπασματική κινητοποίηση που αποφάσισε η ΠΝΟ μόνο γι' αυτές τις εταιρείες δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στο πρόβλημα.

Συνολικά, οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας προωθούν ντε φάκτο την πλήρη εφαρμογή του διαλυτικού κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήδη έχουν αυθαίρετα ακινητοποιήσει περίπου 36 ακτοπλοϊκά πλοία, παραβιάζοντας την 10μηνη επάνδρωση και δρομολόγηση των ακτοπλοϊκών πλοίων. Οσο για το πώς αντιμετωπίζει το υπουργείο τις αυθαιρεσίες των εφοπλιστών, είναι χαρακτηριστική η επιστολή που έστειλε χτες ο αρχηγός του Λιμενικού Θ. Ρεντζεπέρης, ο οποίος παρακαλεί τους εφοπλιστές να εφαρμόσουν τη νομοθεσία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ