Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χαρτοπόλεμος υποκρισίας

Με χτεσινή της επιστολή προς την υπουργό Απασχόλησης, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραθέτει μια σειρά από σοβαρές περιπτώσεις, όπου ο ΟΑΕΔ απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας (6 μήνες), σε εργαζόμενες μητέρες διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών. Το σκεπτικό, κάθε φορά, για την απόρριψη των αιτημάτων στηρίζεται σε διάφορες εγκυκλίους και γνωματεύσεις.

Η κάθε μια περίπτωση είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και σοβαρή. Επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο ότι η δήθεν «ευαισθησία» της κυβέρνησης για την προστασία της μητρότητας που εκφράστηκε με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, ήταν το «καρότο», για να τσακιστούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών και μητέρων. Πολύ περισσότερο όταν αποκαλύπτεται ότι και την εφαρμογή αυτού του μέτρου προσπαθούν να την περιορίσουν σε όσο το δυνατόν λιγότερες μητέρες.

Δεδομένη, όμως, είναι και η υποκρισία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Η οποία, για ακόμα μία φορά, κατέφυγε στο χαρτοπόλεμο με το υπουργείο, για να κρύψει την ουσιαστική της συμφωνία με τη στρατηγική που πετσοκόβει δικαιώματα. Οι ίδιοι που στήριξαν νόμους, με τους οποίους εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες ρίχτηκαν στη ζούγκλα της απασχολησιμότητας και της «ευελιξίας», είναι το δίχως άλλο υποκριτές, όταν μιλάνε για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ