Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Το σχέδιο για τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στην Αττική και η αγωνιστική απάντηση του κλάδου στη σφοδρή επίθεση των ξενοδόχων είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση στην οποία καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας, τη Δευτέρα 8 του Δεκέμβρη, στις 4.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, την ερχόμενη Κυριακή, 7 του Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, καλεί τα μέλη της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (Κλεισθένους 15) και η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη, καθώς η συνέλευση αυτή θα καθορίσει τη στάση του ΔΣ και στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ Λιθογράφων, Βιβλιοδετών, Φωτοσύνθεσης και όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις που υπογράφει το σωματείο, όπως υπογραμμίζεται και σε σχετική ανακοίνωση.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Σήμερα ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας και ολοκληρώνονται την Κυριακή 14/12. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27) και για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι χρειάζονται το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: 4/12 και 5/12, 1 μ.μ. - 8 μ.μ. 7/12: 11 π.μ. - 6 μ.μ. 9/12: 1 μ.μ. - 8 μ.μ. 10/12: 9 π.μ. - 4 μ.μ. 11/12: 1 μ.μ. - 8 μ.μ. 12/12: 1.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. 14/12: 11 π.μ. - 6 μ.μ.

«ΚΑΤΣΙΚΗΣ»: Νέα συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι της κεραμοποιίας «Κατσίκης ΑΕ» στο Αγρίνιο δίνοντας συνέχεια στο δίκαιο αγώνα που κάνουν εδώ και ένα μήνα για την υπεράσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων τους, για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Η ΓΣ των εργαζομένων αποφάσισε επίσης νέα κινητοποίηση την Κυριακή το πρωί με κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων μπροστά από το εργοστάσιο και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στις 10 του Δεκέμβρη.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την απροκάλυπτη επίθεση της εργοδοσίας, η οποία αντιμετώπισε με «μπράβους» και σπρωξιές τα στελέχη του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους, την περασμένη Παρασκευή, στα γραφεία της εταιρείας «Ms Accounting Services AE», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος. Σκοπός της περιοδείας ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για την απεργία στις 10 του Δεκέμβρη, αλλά και για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2008. Ο σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων, θα πέσουν στο κενό.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, αύριο, Παρασκευή 5 του Δεκέμβρη, κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο απαιτώντας την άμεση επίλυση ζητημάτων, όπως, απλήρωτα δεδουλευμένα πολλών μηνών, έντονο κτιριακό πρόβλημα του αμαξοστασίου, απουσία τεχνικού ασφαλείας και άλλα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απαιτώντας την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων, άμεση πρόσληψη προσωπικού και άλλα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ., έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ