Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Α.ΜΕ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με μαζικότητα και παλμό

Με αγρότες και απολυμένους η συγκέντρωση στο Αγρίνιο, μια από τις μεγαλύτερες διαχρονικά κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στη Λευκάδα

Από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα

*

Από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα
Η μαζικότητα και ο παλμός χαρακτήρισαν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις Βορειοδυτική Ελλάδα. Στα Γιάννενα έγινε μια μεγαλειώδης, πυκνή, περιφρουρημένη απεργιακή κινητοποίηση. Οι εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι «αντάμωσαν» με φοιτητές και μαθητές που είχαν μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό παρουσία. Την ανάγκη να δυναμώσει ολόπλευρα ο οργανωμένος αγώνας αναδείκνυε το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ που σκέπασε το ρολόι της κεντρικής πλατείας. Νωρίς το πρωί, πριν την κινητοποίηση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και η νεολαία έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στη βιομηχανική περιοχή.

Επιτυχία σημείωσε και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο, οι δυνάμεις του οποίου έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης έξω από τα «HONTOS CENTER». Η συμμετοχή και των αγροτών στη συγκέντρωση, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ανέδειξε την κοινή πάλη απέναντι στην αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική. Αισθητή ήταν η παρουσία των μαθητών και των εργαζόμενων της κεραμοποιίας «ΚΑΤΣΙΚΗ», οι οποίοι δίνουν για πάνω από ένα μήνα αγώνα για την προστασία της εργασίας και των δικαιωμάτων τους, μετά το αναγγελθέν λουκέτο του εργοστασίου από την εργοδοσία. Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην Αρτα με έντονη την παρουσία μαθητών και σπουδαστών του ΤΕΙ. Μεταξύ των εργαζομένων βρέθηκαν και συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού που οδηγούνται σε απολύσεις.

Το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο ρολόι της κεντρικής πλατείας, στα Γιάννενα
Το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο ρολόι της κεντρικής πλατείας, στα Γιάννενα
Στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων πέντε ετών. Στην Κέρκυρα νέοι εργαζόμενοι έκαναν το βήμα και βρέθηκαν για πρώτη φορά στις γραμμές του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας τη διευρυνόμενη απήχηση και δυναμική του. Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Μεσολόγγι και Ναύπακτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ