Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Α.ΜΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Με κυρίαρχο σύνθημα την αντεπίθεση

Μεγάλα εργοτάξια και άλλες επιχειρήσεις περιφρούρησαν οι ταξικές δυνάμεις από τα χαράματα

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πάτρα

*

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πάτρα
Με το κεντρικό τους πανό της πορείας να στέλνει στο λαό ξεκάθαρο μήνυμα γράφοντας «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Αντεπίθεση», διαδήλωσαν οι απεργοί στην Πάτρα, όπου πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκε στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου - όπου δέσποζαν τα πανό των Συνδικάτων Οικοδόμων και Μετάλλου - ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κυρίαρχα τα συνθήματα κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, όταν απεργιακές φρουρές στήθηκαν μεταξύ άλλων σε μεγάλα εργοτάξια, σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Ζώνη, σε πολυκαταστήματα κ.ά.

Στην Καλαμάτα, η μάχη της περιφρούρησης ξεκίνησε όταν τα χαράματα απεργοί απέκλεισαν το εργοτάξιο της ΠΟΤΑ στην Πύλο (εργάζονται περίπου 1.200 άτομα), το «Πράκτικερ» (όπου η εργοδοσία πρόσφατα απέλυσε 9 εργαζόμενους) καθώς και σούπερ - μάρκετ. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της 23ης Μάρτη και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με το «παρών» πολλών μαθητών και φοιτητών, μετά από τις αποφάσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της περιοχής.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και αγροτών, καθώς και μαθητών - φοιτητών στις διαδηλώσεις, που έγιναν ακόμα σε Πύργο, Αργος, Αίγιο και Ζάκυνθο. Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, και Κεφαλονιά. Μαζικές και γεμάτες παλμό ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο, στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ