Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Α.ΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Η μαζική απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί εφαλτήριο για τις σοβαρές ταξικές μάχες που έρχονται

Μαθητές και σπουδαστές, σε μια μεγάλη πορεία, τόσο πυκνή που δεν έπεφτε καρφίτσα

Motion Team

Μαθητές και σπουδαστές, σε μια μεγάλη πορεία, τόσο πυκνή που δεν έπεφτε καρφίτσα
Σε ποτάμι οργής και συνειδητής αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται με την επίθεση στα εργασιακά, δημοκρατικά, μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, μετατράπηκε η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μαθητές και οι φοιτητές έδωσαν απάντηση στην πολιτική που γεννάει την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα, τον αυταρχισμό και την καταστολή του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Σωτήρης Ζαργιανόπουλος κάλεσε τους εργάτες, τους μικρομεσαίους, την αγροτιά και νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση για το μεροκάματο, τη δουλειά, την υγεία, τη μόρφωση. «Μπροστά στην κρίση, μπροστά στους φανερούς και κρυφούς σχεδιασμούς του συστήματος, που αποδεικνύονται και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο δρόμος για το εργατικό κίνημα είναι ένας: Ανασύνταξη σε ταξική, αγωνιστική και μάλιστα πολιτική βάση», υπογράμμισε. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από τα Εμφιαλωμένα Ποτά και τις εργολαβικές καθαρίστριες του Ιπποκράτειου, που δίνουν τη μάχη με την εργοδοτική τρομοκρατία. Επίσης, χαιρέτισε μαθήτρια από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Κάλεσε τους μαθητές σε οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Εργατόκοσμος μέχρι όπου έφτανε το μάτι σου στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Εργατόκοσμος μέχρι όπου έφτανε το μάτι σου στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη διάρκεια της οποίας μαθητές πύκνωναν διαρκώς τις γραμμές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές από την πρώτη γραμμή της πορείας του ΠΑΜΕ φώναζαν: «Μαθητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», «Μαθητές - φοιτητές ενωμένοι, νικητές»! Ακολουθούσαν οικοδόμοι, εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, φοιτητές, συνταξιούχοι, που διατράνωσαν την ανάγκη για λαϊκή αντεπίθεση, απέναντι στην κρίση της πλουτοκρατίας και την κρατική καταστολή του αστικού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ