Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Α.ΜΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργάνωση και δράση παντού!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Χαιρετίζοντας τη χτεσινή απεργία και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Οι εργατοϋπάλληλοι και η νεολαία έδωσαν απάντηση!

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εργατών και εργατριών, μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών, που πήραν μέρος στη σημερινή πανελλαδική απεργία και στις μεγάλες απεργιακές περιφρουρημένες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων και των άλλων μεγάλων πόλεων που γνώρισαν τις τελευταίες μέρες έντονα τη δράση της κρατικής καταστολής και τις υποκινούμενες προβοκάτσιες των κουκουλοφόρων.

Αυτές οι κινητοποιήσεις - μαζικές, αποφασιστικές και περιφρουρημένες - με την έντονη νεολαιίστικη παρουσία, δείχνουν το δρόμο και το περιεχόμενο της λαϊκής αντεπίθεσης για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της. Αποτελούν τη γνήσια απάντηση στη στρατηγική της κυβέρνησης και στις προσπάθειες να στραφεί σε ανώδυνους για την αντιλαϊκή πολιτική δρόμους η δίκαιη οργή χιλιάδων και χιλιάδων νέων παιδιών, που βγήκαν αγωνιστικά στους δρόμους το τελευταίο διάστημα.

Το ΚΚΕ καλεί σε συνέχιση και ένταση της πάλης, με όλες τις μορφές, πρώτα απ' όλα με την οργάνωση και δράση στους τόπους δουλειάς, κατοικίας και μόρφωσης. Μόνο ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, μαχητικό, που συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αποτελεί απάντηση στην εργοδοσία και στην κρατική τρομοκρατία, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμο με προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ