Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Α.ΜΕ
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ξεχώρισε η συμμετοχή της νεολαίας

Μαζικές οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ από τη Λήμνο έως τη Ρόδο

Μαζικά διαδήλωσαν στην Αγορά της Μυτιλήνης οι απεργοί
Μαζικά διαδήλωσαν στην Αγορά της Μυτιλήνης οι απεργοί
Μαζική και μαχητική ήταν η κινητοποίηση στη Μυτιλήνη όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης, διασχίζοντας τους δρόμους της Αγοράς. Η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε με προτεραιότητα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της πόλης (Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Ατλάντικ), ενώ η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ανάγκασε τραπεζίτες που κρατούσαν ανοιχτά διάφορα υποκαταστήματα να «κατεβάσουν ρολά».

Συγκροτημένα και αποφασιστικά διαδήλωσαν και οι εργαζόμενοι στη Λήμνο. Οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και διάφορους κλάδους συγκεντρώθηκαν αρχικά στην είσοδο της Απλωταριάς και πορεύτηκαν καταλήγοντας στο σταθμό των λεωφορείων.

Η παρουσία της νεολαίας ξεχώρισε και στην απεργιακή διαδήλωση της Χίου όπου πλήθος μαθητών πορεύτηκε μαζί με τους εργαζόμενους. Σημαντική ήταν η επιτυχία της απεργίας, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Εκπαίδευσης, των Τραπεζών. Η στράτευση με το ΠΑΜΕ νέων δυνάμεων (κυρίως από το χώρο του Εμπορίου) έδωσε απάντηση στις προσπάθειες των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου να εγκλωβίσουν τη λαϊκή οργή σε «ακίνδυνα» για τους ενόχους συνθήματα.

Χαρακτηριστικό των αδιέξοδων τους ήταν η στάση τοπικού στελέχους της νεολαίας του ΣΥΝ, που έφτασε στο σημείο να καλεί ανοιχτά τους μαθητές να φύγουν από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαδηλώσουν μαζί με τα στελέχη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο όνομα της «ενότητας»! Της ενότητας εκείνων που παζαρεύουν σε «διαλόγους» πόσο αργά ή γρήγορα θα πετσοκοπούν τα δικαιώματα της νέας γενιάς...

Κατέλαβαν την Εφορία

Την πολιτική της λιτότητας που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ανέχεια κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Κω, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη της τοπικής εφορίας. Αγωνιστική πρωτοβουλία, στην οποία συμμετείχε και το συντονιστικό φορέων που έχει συγκροτηθεί ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία. Στην Κάλυμνο έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου μεταξύ άλλων μίλησε ο Νικόλας Γουρλάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στη Σάμο, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε μαχητική πορεία στην παραλιακή λεωφόρο. Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών μαθητών από πολλά σχολεία του νησιού, ολοκληρώθηκε η απεργιακή διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Ικαρίας, όπου μαζική ήταν η συμμετοχή στην απεργία, αλλά και την πορεία που έγινε στον Αγιο Κήρυκο.

Σημαντική ήταν η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και στη Ρόδο. Η αποφασιστικότητα με την οποία οι διαδηλωτές περιφρούρησαν την πορεία τους απομόνωσε δυνάμεις που προσπάθησαν να δράσουν προβοκατόρικα. Η μαζική διαδήλωση κατέληξε στη Γενική Γραμματεία της περιφέρειας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα των απεργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ