Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΡΑΠΤΕΞ»
«Στον αέρα» 100 οικογένειες

Από τη Λάρισα στην Αθήνα ταξίδεψαν χτες οι εργαζόμενοι για να διαδηλώσουν, παρά τη βροχή

«Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», ήταν το σύνθημα της χτεσινής κινητοποίησης
«Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», ήταν το σύνθημα της χτεσινής κινητοποίησης
Για το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και την ουσιαστική προστασία των ανέργων διαδήλωσαν χτες το πρωί, έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ιματισμού «ΡΑΠΤΕΞ», όπου η εργοδοσία βάζει «λουκέτο» αφήνοντας χωρίς μεροκάματο 100 οικογένειες. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη.

«Οι περισσότεροι δουλεύουμε στη "ΡΑΠΤΕΞ" πάνω από 20 και 25 χρόνια. Υπάρχουν αντρόγυνα που δουλεύουν κι οι δύο εκεί...», τόνιζαν οργισμένοι οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες που ήθελαν ελάχιστα χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν. «Δε φτάνει που τώρα θα μείνω άνεργη, μου είπαν ότι τώρα πρέπει να κάνω αυτασφάλιση για 4 μήνες, να πληρώσω και για 100 ένσημα για να πάρω μειωμένη», τόνισε στο «Ρ» η Δώρα Χάμου, που δουλεύει στη «ΡΑΠΤΕΞ» 25 χρόνια. Κι όλα αυτά μετά από 25 χρόνια δουλειάς και έχοντας συμπληρώσει 8.500 ένσημα, για να παίρνει κάθε μήνα μερικά ψίχουλα, γύρω στα 600 ευρώ. «Και τώρα, απ' το 2009, η "μειωμένη" θα πάει ακόμα πιο κάτω...», συμπλήρωσε η εργαζόμενη, μεταφέροντας τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί την εργατική τάξη η πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Σε χτεσινή συνάντηση που έγινε με την υφυπουργό Απασχόλησης και τη συμμετοχή του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, της ΟΕΚΙΔΕ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν άμεση παρέμβαση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, αλλά και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε στους εργαζόμενους ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος. Την επόμενη Δευτέρα προγραμματίστηκε τριμερής συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ