Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΒΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανασφάλεια για τους 650 εργαζόμενους

Την ανησυχία για το μέλλον της ΕΛΒΟ και των 650 εργαζομένων υπογραμμίζει η παράταξη της ΔΑΣ στην ΕΛΒΟ μετά τη χτεσινή γενική συνέλευση των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας. Χτες οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ έκαναν κατάληψη των χώρων της διοίκησης ενώ συνεδρίαζε το συμβούλιο των μετόχων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, η ΔΑΣ κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο εθνικό φορέα αμυντικών βιομηχανιών που θα εντάσσεται στα πλαίσια μιας πραγματικά φιλολαϊκής εθνικής αμυντικής πολιτικής και δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Είναι η μοναδική λύση για να μη χάσουν τη δουλειά τους όχι μόνο οι 650 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ αλλά και εκατοντάδες άλλοι από τις προμηθεύτριες εταιρίες και για να μη χαθεί μια ακόμα μονάδα κρίσιμης εθνικής σημασίας.

Η ΔΑΣ της ΕΛΒΟ σημειώνει ότι οι 650 εργαζόμενοι που απέμειναν στην ΕΛΒΟ (ήταν 1.150 όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το 49% της επιχείρησης και το μάνατζμεντ στον ιδιώτη Μυτιληναίο) ανησυχούν βλέποντας μια τεράστια παραγωγική μονάδα να απαξιώνεται συνειδητά, και υπογραμμίζει τις πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση και την απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ