Κυριακή 15 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
Ηχούν ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ στη Μέση Ανατολή

Πυκνώνουν και πάλι τα σύννεφα του πολέμου στη Μέση Ανατολή και οι πολύμορφες συνέπειες της έντασης επηρεάζουν, ήδη, την ευρύτερη περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο. Γίνεται και πάλι ολοφάνερος ο επικίνδυνος, για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και όλου του πλανήτη, χαρακτήρας του ιμπεριαλισμού. Αναδείχνεται η επιθετικότητά του, το βαθιά καταπιεστικό και απάνθρωπο περιεχόμενό του.

Οι εξελίξεις στην περιοχή αποδείχνουν, και πάλι, πως αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά έρχονται σε αναπόφευκτη σύγκρουση, ακόμη και με τα στοιχειώδη δικαιώματα των λαών. «Πρόκειται για μεθοδευμένη προσπάθεια πρόκλησης των Παλαιστινίων», τονίζει, σε συνέντευξή του στο «Ρ», ο Αμπντάλα Αμπντάλα, πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα. Μια μεθοδευμένη επιχείρηση, στην οποία συμπεριλαμβάνονται από τις πολυετείς, δήθεν ειρηνευτικές, διαπραγματεύσεις, μέχρι την τελευταία, προβοκατόρικη επίσκεψη του Σαρόν στον ιερό τόπο των Παλαιστινίων και την πολύμορφη εγκληματική δράση των «αραβιστών» (Ισραηλιτών πρακτόρων που δρουν μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη).

Κι ενώ, χτες, φαινόταν αρκετή πιθανή μια συνάντηση στην Αίγυπτο των Αραφάτ - Μπάρακ, υπό το βλέμμα του Μπ. Κλίντον, στην ημερήσια διάταξη προβάλλει η ανάγκη - όπως σημειώνουν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος - να συγκροτηθεί ένα διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με στήριγμα τα λαϊκά κινήματα σε εθνικό επίπεδο.


ΣΕΛ.  38   -   40

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ