Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μέτρα ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ

Τον... εταιρικό μετασχηματισμό του ΟΣΕ, με την ανεξαρτητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη συγχώνευση θυγατρικών εταιρειών, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ. Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009, εντάσσονται στην πολιτική... αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση από το 2011.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εκτελεί το μεταφορικό έργο), γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία, όπως επιβάλλει η ΕΕ με το διαχωρισμό της υποδομής από τη λειτουργία. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναλάβει το σύνολο των μεταφορικών υπηρεσιών φορτίου και επιβατών και σ' αυτή θα μεταβιβαστούν πάγια στοιχεία και τροχαίο υλικό.

Η εταιρεία ΕΔΙΣΥ (Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής) θα απορροφηθεί από τον ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ από την ΕΡΓΟΣΕ.

Με απλά λόγια, οι αλλαγές που ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ αποσκοπούν στη δημιουργία προϋποθέσεων ξεπουλήματος του ΟΣΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, το επιβατικό κοινό και γενικότερα τον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ