Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ

Λεωφορείο των ΜΑΤ που βρισκόταν σε φανάρι στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κανελλοπούλου στην περιοχή του Γουδή, δέχτηκε χτες τα ξημερώματα πυροβολισμούς. Το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αστυνομία πως εντοπίστηκαν δύο τμήματα βολίδων, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 χιλ. Το λεωφορείο μετέφερε 19 άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και, όπως διαπίστωσαν, είχε σκάσει το ένα από τα λάστιχα του οχήματος.

Από την πρώτη εξέταση που έγινε στην «κλούβα» των ΜΑΤ φάνηκε ότι το λάστιχο είχε σκάσει από σφαίρα, ενώ άλλη μία βολίδα βρέθηκε καρφωμένη στη μηχανή του οχήματος, στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Από τα πυρά δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που διενήργησαν αυτοψία στην περιοχή, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι πυροβολισμοί εκτιμάται ότι προήλθαν από εγκαταλειμμένο πολυβολείο που υπάρχει μέσα στον περιφραγμένο χώρο που στεγάζεται η Πολυτεχνειούπολη. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί άκουσαν περισσότερους από δύο πυροβολισμούς, πιθανά επτά. Μετά από αυτοψία στον τόπο της επίθεσης, βρέθηκαν εφτά κάλυκες των 7,62 χιλιοστών. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται ως προς τα τμήματα των βολίδων αλλά και για την ανεύρεση και άλλου υλικού.

Για το περιστατικό ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, δήλωσε πως ερευνάται, ενώ πρόσθεσε ότι η διμοιρία εκτέλεσε κανονικά την υπηρεσία της. Με τηλεφώνημα που έγινε χτες βράδυ στην ιστοσελίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου Zougla.gr, κάποιος που αυτοαποκαλέστηκε «Λαϊκή Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ο άνθρωπος που επικοινώνησε με δημοσιογράφο είπε ακόμα ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε κάδο σκουπιδιών κοντά στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Ωστόσο, το τελευταίο αποδείχτηκε φάρσα.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι, το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη δράση των κουκουλοφόρων, είχαμε την εμφάνιση, σε εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, συνέντευξη του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα από τις φυλακές, που καλούσε σε μαζική βία ενάντια στην κρατική βία, ενώ μια μέρα αργότερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύτηκε άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα στην ίδια γραμμή. Χτες, εμφανίστηκε ένας μηχανισμός που με τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα του Μ. Τριανταφυλόπουλου αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο λεωφορείο των ΜΑΤ. Μετά από όλα αυτά, άραγε πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η χτεσινή ενέργεια αν όχι μια προβοκάτσια ολκής;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ