Σάββατο 3 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προετοιμάζει νέο χτύπημα σε Οικονομία - Παιδεία

Υπό τη σκιά παραινέσεων Μητσοτάκη για προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς του μεγάλου κεφαλαίου, προς «έλεγχο» της οικονομίας, κινείται η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός «ξαναχτυπά» στο μέτωπο της Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε «διεθνή στήριξη» της ελληνικής οικονομίας - ουσιαστικά επιτήρησή της από οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισμαστικό Ταμείο (ανάλογες απόψεις έχουν εκφράσει και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, π.χ. Α. Παπαδόπουλος). «(...) με πείσμα αρνηθήκαμε τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η σημερινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα απαιτεί και τις οποίες εφάρμοσαν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης (...) πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. Με δημοκρατικό διάλογο και με διεθνή βοήθεια, να αποτυπώσουμε σωστά την πραγματικότητα και να υλοποιήσουμε με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση τις πολιτικές και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις, που δεν μπορούν πλέον να αναμένουν ούτε μια ημέρα» είπε ο Μητσοτάκης, παραπέμποντας ουσιαστικά στην πλήρη κατάργηση εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων όπως και στο ξεπούλημα ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο. Προς όφελος της ολιγαρχίας και στη γραμμή που έχει ορίσει η ΕΕ από το Μάαστριχτ ακόμα.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο, χτες ο πρωθυπουργός με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζήτησε διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης για θέματα Παιδείας. Από το περιεχόμενο της επιστολής γίνεται σαφής η στόχευση σε βάρος π.χ. των δημόσιων ΑΕΙ, αλλά και η επιθυμία του για ...ευρύτερη συναίνεση στην εφαρμογή των πιο αντεργατικών αποφάσεων: «Το θέμα της Παιδείας σε όλες του τις εκφάνσεις και όλες τις βαθμίδες, ιδίως δε σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί μείζον ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί κατά προτεραιότητα στην εθνική αντιπροσωπεία, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να λάβουν θέση. Και αυτό γιατί το μέλλον και η πορεία της Παιδείας προϋποθέτουν όσο το δυνατόν κοινές θέσεις, αφού συνιστούν διαχρονικό ζήτημα και δεν αφορούν μόνο τις αποφάσεις της εκάστοτε Κυβέρνησης». Η συζήτηση θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ