Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αντεγκλήσεις...

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανού στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι «οι "Ερυθρές Ταξιαρχίες" και η "17Ν" είχαν την αποδοχή του κόσμου όταν εκτελούσαν βασανιστές και αποδεδειγμένα καθίκια», πυροδότησε μια συζήτηση, από την οποία δε λείπουν οι αντεγκλήσεις, στο εσωτερικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι η ηγεσία του ΣΥΝ φέρεται ενοχλημένη απ' τα όσα είπε ο βουλευτής δημόσια απέφυγε να πάρει αποστάσεις απ' αυτόν. Ο Αλ. Αλαβάνος, επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Γ. Ψαριανού μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στη σχετική ερώτηση.

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Α. Καρίτζης, χτες, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ απέφυγε να τον κατακρίνει. Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για το αν συμμερίζεται την άποψή του, είπε: «... Το γεγονός ότι τέτοιου είδους φαινόμενα μπορεί να έχουν κοινωνική αποδοχή, καταλαβαίνετε ότι είναι μια εκτίμηση, η οποία δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιος χαίρεται γι' αυτό...» (...) «το γεγονός ότι κάποιος έχει μια γνώμη άσχημη, κακή για κάποιον, δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα συμφωνούσε με το να σκοτωθεί...».

Την Κυριακή, μέρα δημοσίευσης της συνέντευξης του Γ. Ψαριανού, η ΠΓ του ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση όπου, χωρίς να αναφέρεται σ' αυτόν και την άποψη που εξέφρασε, δηλώνει ότι καταδικάζει «με τον πιο απόλυτο τρόπο την εγκληματική δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών» και ότι «η τρομοκρατία βρίσκεται στον αντίποδα της αριστεράς καθώς και του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας για μια αξιοπρεπή ζωή».

Σφόδρα ενοχλημένη απ' τη στάση της πλειοψηφίας του ΣΥΝ απέναντι στους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια φέρεται η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του κόμματος. Ο Φ. Κουβέλης αρκετές φορές έχει δημόσια επισημάνει πως θα έπρεπε ο ΣΥΝ να έχει λάβει εξαρχής πιο καθαρή και σαφή θέση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Προχτές συνεδρίασε το Πανελλαδικό Συντονιστικό της τάσης και αποφάσισε να εντείνει την κριτική του προς την πλειοψηφία. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα «αριστερά και πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ