Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό σημαίνει πάλη για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, επισκέφτηκε χτες στο Προεδρικό Μέγαρο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη απ' τον Π. Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κόμματος στη Ραμάλα. Αμέσως μετά, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Οπως είχαμε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο, τον ενημέρωσα για την αποστολή που πραγματοποιήσαμε την περασμένη βδομάδα στη Ραμάλα και βεβαίως του αναπτύξαμε τις συνολικές μας θέσεις για το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Για άλλη μια φορά θέλω να επαναλάβω ότι: Η αληθινή συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό σημαίνει ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να σταματήσει η επέμβαση των Ισραηλινών. Ο όρος "εκεχειρία" δε λέει τίποτα, διότι η εκεχειρία πάλι βάζει το θύτη και το θύμα στην ίδια μοίρα. Να σταματήσει η ισραηλινή επιδρομή, να φύγουν οι Ισραηλινοί από όλα τα αραβικά εδάφη. Και η αποχώρηση των Ισραηλινών πρέπει να γίνει χωρίς όρους και χωρίς δεσμεύσεις. Αυτή είναι η θέση μας.

Το δεύτερο ζήτημα που μας απασχολεί πάρα πολύ είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι γίνεται μεταφορά οπλισμού μέσω του Αστακού προς το Ισραήλ. Βεβαίως, δεν πρόκειται να πιστέψουμε ότι αυτός ο οπλισμός που πάει στο Ισραήλ πάει για τις αποθήκες ή για το μουσείο.

Δε δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση που διαψεύδει αυτές τις ειδήσεις. Καλούμε τον ελληνικό λαό να δείξει την αντίθεσή του και σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα και όσο μπορεί να παρεμποδίσει να γίνει, για άλλη μια φορά, η Ελλάδα κέντρο διέλευσης οπλισμού που μακελεύει τους λαούς στα χέρια ιμπεριαλιστών».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου για διάψευση από τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας για εμπλοκή του Αστακού, η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

«Δε μου λέει τίποτα αυτό, γιατί ακριβώς θέλουν να κρύψουν αυτό που γίνεται. Χρησιμοποιούν τη θέση του Αμερικανού που λέει ότι ο οπλισμός είναι δικός μας, τον μεταφέρουμε μέσω της Ελλάδας στο Ισραήλ και πάει στο Ισραήλ για το μουσείο».

Ερωτηθείσα για δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψαριανού και την τρομοκρατία, σημείωσε:

«Εγώ θα σας πάω αρκετά χρόνια πίσω όταν ο κ. Μπους και στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν τον όρο "τρομοκρατία" και "τρομοκράτης". Εμείς αυτόν τον όρο δεν τον υιοθετούμε και δεν τον χρησιμοποιούμε, επομένως δεν τον αποδίδουμε σε κανέναν. Διότι αυτός ο όρος χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να τσακίσει τα λαϊκά κινήματα, γι' αυτό εμείς λέμε "ευρωτρομονόμος" κτλ. Δεν τον χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο. Πολύ περισσότερο έναν όρο που δεν τον χρησιμοποιούμε, δεν μπορεί να τον χρησιμοποιούμε για κάποιον με τον οποίο διαφωνούμε. Ακόμα και για τους κουκουλοφόρους, που τον πυρήνα τους τον έχουμε προσδιορίσει, θεωρούμε ότι εφόσον κάποιοι συλληφθούν δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο ευρωτρομονόμος».

Σε άλλη ερώτηση, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, υπογράμμισε:

«Πιστεύουμε ότι τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από κάθε άλλη φορά για τον εξής λόγο: Η ηγεσία της Τουρκίας έχει δηλώσει ότι τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας φτάνουν μέχρι την Αίγυπτο, και σε αυτά τα πλαίσια εγκάλεσε την Προεδρία της Κύπρου, την κυπριακή κυβέρνηση, γιατί κάνει έρευνες για πετρέλαιο στα δικά της χωρικά ύδατα. Επομένως, έχουμε τώρα μια σκλήρυνση της γραμμής, ένα μεγαλύτερο αέρα της ηγεσίας της Τουρκίας, χάιδεμα πια από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Θεωρούμε ότι άλλο πράγμα είναι η ψυχραιμία που λέει η κ. Μπακογιάννη και άλλο πράγμα η ανοχή σε αυτές τις καταστάσεις.

Θα πρέπει, πριν απ' όλα, να υπάρχει καταδίκη, θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα στους "συμμάχους" που έχει η ελληνική κυβέρνηση, για να δούμε ποιοι είναι με το δίκιο και ποιοι όχι, και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να περνά το ζήτημα σα να μη συμβαίνει τίποτα. Και πολύ περισσότερο να σας πω ότι αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση που λέει ότι θα βάλω βέτο στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ και αυτό είναι το όπλο μου, είναι ένα όπλο σε αφλογιστία. Καθώς η ηγεσία της Τουρκίας δεν ενδιαφέρεται αν θα μπει ή όχι στην ΕΕ, μάλλον έχει συμβιβαστεί με το ότι μπορεί να μην μπει, ότι μεσολαβούν πολλά χρόνια και κοιτάζει τι θα πάρει τώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τουρκία και Ισραήλ εντείνουν πρωτοβουλίες (2022-03-09 00:00:00.0)
Οριστικοποιείται η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων (2016-06-28 00:00:00.0)
Ενεργειακές κολεγιές Τουρκίας - Ισραήλ; (2013-02-17 00:00:00.0)
«Δεν υπάρχουν κατεχόμενα» κατά τον Σαρόν (2001-05-09 00:00:00.0)
Ξαφνική ισραηλινή αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις (2000-09-20 00:00:00.0)
Προβληματισμός για τη συμφωνία Τουρκίας - Ισραήλ (1996-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ