Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα «επεισόδια» στην υπόθεση «Μάγιο»

Σε πεδίο ανούσιας πολιτικής αντιπαράθεσης μετέτρεψαν τη διαμάχη του Κ. Μητσοτάκη με τον Κ. Λαλιώτη για την υπόθεση της λιβεριανής «off-shore» εταιρείας «Μάγιο» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Μετά το θέμα που ανέκυψε για τον πλειστηριασμό της κατοικίας του Κώστα Λαλιώτη στα Δολιανά, προκειμένου να πληρώσει την αποζημίωση 100.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Κ. Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πληρώσει το επιδικασθέν ποσό προς τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. «Γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική σύγκρουση Λαλιώτη - Μητσοτάκη, αλλά πολιτική αντιπαράθεση για την αλήθεια, τη διαφάνεια, και το ήθος στη δημόσια ζωή», υποστήριξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι η αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ προς τον Κώστα Λαλιώτη είναι δεδομένη και διαρκής και στηρίζεται σε αρχές και αξίες».

Την ίδια στιγμή με γραπτή του δήλωση ο Κ. Μητσοτάκης έκλεισε το θέμα του πλειστηριασμού της κατοικίας του Κώστα Λαλιώτη στα Δολιανά Αρκαδίας, αναφέροντας: «Το θέμα Λαλιώτη για μένα κλείνει σήμερα. Δεν πρόκειται πλέον να ασχοληθώ μαζί του. Χαίρω διότι ο κ. Κ. Λαλιώτης σήμερα αναγνώρισε ότι και αυτός οφείλει να συμμορφωθεί με το νόμο και να πληρώσει».

Από την πλευρά του Ο Κ. Λαλιώτης με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «το τίμημα στον αγώνα για τη διαφάνεια και το ήθος στη δημόσια ζωή είναι μεγάλο και με συμβολισμό. Δε με ενδιαφέρει και δε με αφορά εμένα αυτή η υπόθεση. Θα το τραβήξω μέχρι το τέλος». Ο ίδιος ταυτόχρονα ανέφερε ότι «υπήρξε συνεχής ροή χρημάτων από τον τροφοδότη λογαριασμό της Mayo στο ειδικό λογαριασμό της ΝΔ στην Εθνική Τράπεζα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ