Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ασθενείς πληρώνουν το «μάρμαρο»

Για την ερχόμενη Δευτέρα - αντί για χτες - μετέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) τη διακοπή των προμηθειών, αλλά και την απόσυρση των λεγόμενων παρακαταθηκών στα δημόσια νοσοκομεία. Ο ΠΑΣΥΠΟΥ διαφωνεί με τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να ρυθμίσει την καταβολή των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση και καθυστέρηση στην υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων εξόφλησης των χρεών προς τους προμηθευτές.

Η συμφωνία κυβέρνησης και ΠΑΣΥΠΟΥ έγινε στις 21.11.2008 σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το ΔΣ του Συλλόγου και στην οποία συμφωνήθηκε η εξόφληση των χρεών σε τρεις δόσεις με την καταβολή της πρώτης δόσης μέσα στο 2008. Ο ΠΑΣΥΠΟΥ διαφωνεί με τον τρόπο εξόφλησης που προτείνει η κυβέρνηση, η οποία ζητά εκπτώσεις στα ήδη διαμορφωμένα χρέη.

Και η νέα εξέλιξη αποκαλύπτει μια ακόμα πτυχή της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας απ' τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οτι, δηλαδή, οι υποχρηματοδοτήσεις των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας απ' τον κρατικό προϋπολογισμό φέρνουν υπερτιμολογήσεις, που διογκώνουν τα χρέη των νοσοκομείων. Και όταν έρχεται η ώρα της ρύθμισης των χρεών αρχίζει ένα νταλαβέρι μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών με κατάληξη τις περαιτέρω επιβαρύνσεις για τα ταμεία και τους αρρώστους στην ώρα της ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ