Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Να καταργηθεί ο τρομονόμος

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των 36 φορέων που συνυπογράφουν το κείμενο για την κατάργηση του τρομονόμου

Την απαίτησή τους για την κατάργηση του ευρωτρομονόμου, επανέλαβαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι φορέων του Νομού Λάρισας, που συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους κατά της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού. Τη συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι εκπρόσωποι των 36 φορέων, οι οποίοι σε πρόσφατη σύσκεψη, που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο του νομού, συνυπέγραψαν κείμενο καταγγελίας του τρομονόμου, ζητώντας την κατάργησή του με αφορμή την επιχείρηση εφαρμογής του από τη Λάρισα σε βάρος συλληφθέντων στα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη.

Οπως τόνισε, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση κατάργησης του ευρωτρομονόμου θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας την ανάγκη οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις, τα εργατικά συνδικάτα, οι ενώσεις γονέων, το κίνημα της νεολαίας, των φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, των αγροτών, οι επιστημονικές ενώσεις, οι προοδευτικοί διανοούμενοι να αγωνιστούν σ' αυτή την κατεύθυνση. Και πρόσθεσε ότι πρέπει γενικότερα να διαμορφωθεί ένα κοινό λαϊκό μέτωπο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε τις τελευταίες εξελίξεις για να ενεργοποιήσει τον τρομονόμο του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθήθηκε συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις για την ενίσχυση της κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στον αγωνιζόμενο για τα δικαιώματά του λαό και τη νεολαία. «Η κυβέρνηση και οι αντιδραστικές δυνάμεις - τόνισε - γνωρίζουν ότι οι λαϊκοί αγώνες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα ιδίως όταν η κυρίαρχη τάξη επιχειρήσει να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού και της νεολαίας και γι' αυτό ακριβώς το λόγο ετοιμάζει νέα πιο ισχυρά κατασταλτικά μέτρα».

Μετά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των φορέων επέδωσαν το κείμενο που συνυπογράφουν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ