Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ

ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ: «Στους 150 γίγαντες του κόσμου συμπεριλαμβάνεται από χθες η Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα εντάχθηκε στον δείκτη Global Dow - Top 150 με τις κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ: «Δώρο άδωρο αποδεικνύονται οι αλλεπάλληλες μειώσεις των ευρωεπιτοκίων για τους νέους δανειολήπτες καθώς οι τράπεζες έχουν ήδη ροκανίσει τη μείωση αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους τους» (στα ΝΕΑ).

ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: «Η ραγδαία επιβράδυνση των οικονομιών της Ευρωζώνης και της Βρετανίας και η εφιαλτική εικόνα που αναδίδουν οι τομείς της βιομηχανικής δραστηριότητας θορύβησαν τους επενδυτές (...) Η λαϊκή δυσαρέσκεια είναι παντού. Επιβεβαιώνεται από την ίδια την πραγματικότητα με οδυνηρές συνέπειες για όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης (...) Το ομολόγησε και ο Τρισέ (...) Μείωσε το επιτόκιο του ευρώ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα (...) Σύντομα θα το μειώσει κι άλλο (...) Ομως είναι ήδη αργά (...) Τα νοικοκυριά έχουν ήδη υπερδανειστεί για να αγοράσουν σπίτια και οι αυξήσεις στο ευρωεπιτόκιο μεταφράζονται σε βαριά δοκιμασία για τις καταβολές των έντοκων δόσεων» (η Ζ. Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑΖΕΙ: «Από τα επίπεδα δανεισμού σε διάφορους τομείς της οικονομίας προκύπτει ότι π.χ. στις ΗΠΑ σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στα χρέη των νοικοκυριών καθώς κυμαίνονται στο 100% του ΑΕΠ, ενώ το χρέος του αμερικανικού δημοσίου μειώθηκε στο 40% του ΑΕΠ. Αυτό τώρα θα αντιστραφεί με το χρέος του ιδιωτικού τομέα να μειώνεται καθώς οι εταιρείες και τα νοικοκυριά περιορίζουν τον δανεισμό τους, ενώ αυτό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μεγεθύνεται ώστε να ενισχύσει την οικονομία» (ο Τ. Μαντικίδης στο ΒΗΜΑ).

ΖΩΗ ΚΙ ΑΥΤΗ... «Ενα κινούμενο άρμα μάχης, χωρίς ερπύστριες και κανόνι αλλά με αλεξίσφαιρο αμάξωμα και παράθυρα (...) θα έχει στη διάθεσή του σε λίγες μέρες ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα (...) Το πετρελαιοκίνητο όχημα κάθε άλλο παρά οικολογικό είναι, αναγκασμένο να κουβαλά στον σκελετό του τη βαριά μεταλλική θωράκιση πάχους σχεδόν 13 εκατοστών, θωρακισμένα τζάμια και μια απολύτως στεγανοποιημένη καμπίνα επιβατών για την αποφυγή επίθεσης με χημικά ή τοξικά αέρια. Σε αυτή την περίπτωση ο Πρόεδρος μπορεί να επιζήσει για 48 ώρες με ειδική παροχή οξυγόνου» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ