Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Απρόθυμες οι ελβετικές αρχές

Δε φαίνεται κανένα «φως στο τούνελ» για το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς» και το φερόμενο χρηματισμό ακόμη και πολιτών προσώπων. Οι ελβετικές αρχές συνεχίζουν να είναι απρόθυμες να βοηθήσουν στην αποκάλυψη του σκανδάλου και απ' ό,τι φαίνεται η υπόθεση θ' αργήσει πολύ ακόμη να αποκαλυφτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελβετικές αρχές απέστειλαν σημειώματα προς τους πληρεξούσιους δικηγόρους πέντε Ελλήνων εμπλεκομένων στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της «Ζήμενς», όπου, όμως, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους ενημερώνουν πως, σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία έχουν τη δυνατότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα να μπλοκάρουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς!

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ανοίξει και τα στοιχεία τους αναμένεται εδώ και καιρό να σταλούν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους - οι ελβετικές αρχές... ενημέρωσαν και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του A. Rocco. Ως γνωστόν πίσω από την κωδική ονομασία «Α. Roccos», έχει εντοπιστεί έμβασμα 10 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που κατατέθηκαν το Γενάρη του 1998. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνη δε θα σταλούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που έχουν ανοίξει και μέχρι τότε δε θα μάθουμε αν ο Rocco είναι φυσικό πρόσωπο, παράκτια εταιρεία ή κάτι άλλο.

Πάντως, δεν αποκλείεται να ασκηθούν και συμπληρωματικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό για τα κακουργήματα της «απιστίας σε βάρος του Δημοσίου» και «παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ