Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»!*

«Eξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»! Με τη λακωνική αυτή δήλωση απάντησε ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις συνεχιζόμενες συκοφαντίες από τον πρόεδρο του ΣΥΝ κατά του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι μέρες τώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κι άλλα στελέχη απ' την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν εκτοξεύουν απίθανες συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, φτάνοντας σε σημείο ακόμα και να το προβοκάρουν.

Προχτές απ' το Μεσολόγγι ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε και νέα επίθεση εναντίον του Κόμματος, κάνοντας λόγο ακόμα και για «υποτιθέμενες κομμουνίστριες που επέλεξαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβερνητικής προπαγάνδας σε αντίθεση με όλες τις αριστερές δυνάμεις που στήριξαν με κάθε τρόπο τη νέα γενιά»! Ενώ την προηγούμενη σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ επαναλάμβανε μονότονα τις γνωστές αθλιότητες περί συμμαχίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «υπάρχει μια ανίερη συμμαχία (...) Τι δουλειά έχει η κυρία Παπαρήγα με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Καρατζαφέρη να 'ναι χέρι χέρι; Τι δουλειά έχουν αυτοί μεταξύ τους;»!

*«επιτρέπεται στους Κλαζομένιους να κάνουν απρέπειες». Η παραπάνω αρχαία ρήση αναφέρεται σε σχετική εντολή που έβγαλαν οι Εφοροι στην αρχαία Σπάρτη και αφορούσε τα μέλη αντιπροσωπείας από τη σύμμαχη στη Σπάρτη πόλη Κλαζομενές, που είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη και συμπεριφέρονταν σαν «χωριάτες» απέναντι στους έκπληκτους και πάντα πειθαρχημένους Σπαρτιάτες. Οι Κλαζομενές ήταν σπουδαία, πλούσια και ισχυρή πόλη κτισμένη στις ακτές της Ιωνίας, στην ευθεία που σήμερα συνδέει τη Χίο με τη Σμύρνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ