Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δούλεμα με τόκο

Του Τάσσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Του Τάσσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Δεν περνάνε, λέει, οι τράπεζες τη μείωση των επιτοκίων στους δανειολήπτες. Γιατί, άμα περάσουν οι μειώσεις στα δάνεια, θα πάψει ο κόσμος να χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής του; Είναι σαν κάτι καταναλωτικές οργανώσεις που προτείνουν να πας στην άλλη άκρη της πόλης να βρεις το μαγαζί που πουλάει μισό λεπτό φτηνότερο το γάλα, όταν εσύ κυνηγάς ένα επίδομα ανεργίας.

Οι πιο ωραίοι είναι αυτοί που ζητάνε να πάψουν οι τράπεζες να κυνηγάνε το κέρδος και να βοηθήσουν τους πελάτες τους. Ετσι από σήμερα η Εθνική Τράπεζα μπορεί να ονομάζεται και φιλόπτωχο ταμείο. Δε θα είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο τέτοιου τύπου ταμείο, που θα δει τα κέρδη του να εκτινάσσονται στο όνομα της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Το καλό νέο είναι ότι από την ερχόμενη Τρίτη μια νέα μέρα χαράζει. Το αμερικανικό κράτος θα αυξήσει, λέει, το χρέος του για να μειωθεί το χρέος των νοικοκυριών. Καλό, αλλά αυτός που θα αναλάβει στη θέση του Μπους, γιατί μπαίνει σε ένα λαγούμι με όλες κι όλες 48 ώρες δυνατότητα επιβίωσης; Και το άλλο; Ειδικοί ψυχολόγοι, λέει, παρακολουθούν από χτες τα παιδάκια του Ομπάμα. Ο λόγος; Ο μπαμπάς τους τους έστειλε ένα γράμμα που έλεγε «μη φοβάστε, θέλω και για σας ό,τι και για τα παιδιά όλου του κόσμου». Τα παιδιά έβγαλαν αρχικά ένα «ωχ», αλλά στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν χειρότερα, όταν μιλώντας στο «msn» με άλλα παιδιά, τα άλλα παιδιά άρχισαν να στέλνουν στα παιδιά του Ομπάμα εικόνες από την Αφρική και τη Γάζα με διόλου κολακευτικές σημειώσεις για το τι θέλει ο μπαμπάς για τα παιδιά όλου του κόσμου. Τα παιδιά του Ομπάμα είναι κι αυτά παιδιά οπότε η συνέχεια ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Σιγά μην κάτσουμε να μας τρελάνουν.

Δείτε, για παράδειγμα: Ενα φοβερό κύμα ενάντια στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ξεδιπλώνεται. Με πρώτη - πρώτη την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ που δηλώνει συγκλονισμένη από τη φρίκη του πολέμου και βεβαιώνει ότι θα κάνει τα πάντα για τον αφοπλισμό... της Χαμάς!

Ε, μετά από μια τέτοια δήλωση πώς θα μπορούσε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις η αντιεξουσιαστική εφημερίδα της γειτονιάς μας; Συγκλονιστικό το άρθρο που δείχνει τι αιμοδιψείς τύποι είναι αυτοί οι Αραβες. Δε φτάνει που έχουν τέσσερις γυναίκες, τις βάζουνε μπροστά μαζί με τα παιδιά τους και έτσι οι βόμβες της ειρήνης αναγκάζονται να σκοτώσουν μάνες και παιδιά. Ζει πράγματι μια φρίκη το στρατόπεδο των «αντιεξουσιαστών».

Πιο ωραία, πάντως, είναι η φόρμουλα που προτείνουν οι «δημοκράτες» για την ειρήνη: Τόσα πυρηνικά διά τόσα τετραγωνικά ίσον στους τάφους όλοι. Εκεί να δεις ειρήνη.

Αυτό για τον Ζορζ, στο ΒΗΜΑ, δεν καταλάβαμε αν είναι ειρωνικό ή αν πράγματι παίρνει υπόψη ότι αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς είναι ένας από τους ειρηνοποιούς του Ισραήλ, οπότε λογικό είναι και την κεντρική πρωτοβουλία να την αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Κατάλληλοι άνθρωποι.

Ασχετο: Αργά ή γρήγορα όταν σου λείπει η τσίπα εμφανίζεσαι ως αυτό καθαυτό που είσαι: Ενα σκέτο τομάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ