Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Πιθανές οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ

Επιμένει η κυβέρνηση στη διπλή γλώσσα απέναντι στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Ο υπουργός μίλησε για τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται από αυτή, την ίδια ώρα που η φορολογική και αντιασφαλιστική πολιτική της, σε συνδυασμό με τη στήριξη που παρέχει στους μεγάλους επιχειρηματίες, τους μεγαλέμπορους, τα πολυκαταστήματα, οξύνει τα μεγάλα προβλήματά τους.

Σχετικά με αυτά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, ο Κ. Χατζηδάκης δεν είχε να πει τίποτα πέρα από το να υπερασπιστεί τη δραστηριότητα του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ), παρά τις αντιδράσεις για τα πενιχρά αποτελέσματά του και την προκλητική στάση των τραπεζών. Ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν είμαστε δογματικοί» σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής των όρων του προγράμματος, για την οποία πιέζουν οι τράπεζες ζητώντας περισσότερα οφέλη, ενώ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος τάχθηκε εμμέσως στο πλευρό τους, δηλώνοντας ότι πιθανά «να χρειαστούν κάποιες διορθωτικές κινήσεις». Ο Κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι δεν έχουν κατατεθεί 50.000 αιτήσεις για δανειοδότηση, αλλά 8.000 - 10.000 και από αυτές εγκρίθηκαν 1.200, οι 800 την τελευταία βδομάδα, θεωρώντας ότι η πρόοδος των δανείων είναι «ταχεία».

Για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα για την κυβέρνηση, ωστόσο θέλει να συναντηθεί με όλους τους φορείς. Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε και θέμα αλλαγής της εμπορικής χωροταξίας, μπροστά στην επέκταση των εμπορικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ