Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ακόμα πιο δυναμικά

Σε δεκάδες σημεία τα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων

Από το μπλόκο της Χαλκηδόνας

Motion Team

Από το μπλόκο της Χαλκηδόνας
Ακόμη πιο δυναμικά συνέχισαν και χθες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μακεδονίας και Θράκης, ζητώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Κιλκίς απέκλεισαν χθες από τις 12 μέχρι τις 2.30 μ.μ. το δρόμο προς το Τελωνείο της Δοϊράνης και δήλωναν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες.

«Η παραγωγή βρίσκεται υπό διωγμό. Οι τιμές για τα σιτηρά, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, τα τεύτλα είναι 50% κάτω σε σχέση με πέρσι», τονίζει ο Λάζαρος Ανδρεανίδης, μέλος του ΔΣ του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει, το κόστος παραγωγής έχει διπλασιαστεί. Τα σιτηρά και τα καλαμπόκια είναι στις αποθήκες, το βαμβάκι από 40-45 πέρσι τώρα το αγοράζουν 30-35 λεπτά. Οι κτηνοτρόφοι, από την άλλη, έχουν να αντιμετωπίσουν την ασυδοσία των βιομηχανιών γάλακτος που δίνουν την τιμή που θέλουν, όλο φυσικά και πιο κάτω από τις περσινές τιμές. Για το αγελαδινό πέρσι έδιναν 40-45 λεπτά και φέτος 35-38».

Στον κόμβο της Χαλκηδόνας στο Νομό Θεσσαλονίκης και χθες έφθασαν αγρότες από το Λουδία, τα Κουφάλια και τα γύρω χωριά, ενώ ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Βέροιας έμεινε κλειστός από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί.

Από χθες άρχισαν κινητοποιήσεις οι αγρότες των Σερρών που δημιούργησαν μπλόκα στον Προμαχώνα, στον κόμβο του Στρυμόνα στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων και στη διασταύρωση του Στρυμονικού. Από τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Σιδηροκάστρου και απέκλεισαν επ' αόριστον, όπως δήλωναν, το Τελωνείο του Προμαχώνα.

Σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης και της παλιάς εθνικής οδού Ξάνθης - Καβάλας προχώρησαν από τις 12 το μεσημέρι και για μια ώρα και από τις 4 μέχρι τις 5 το απόγευμα οι αγρότες του Νέστου, με τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από όλο το Νομό Καβάλας. «Οχι στη νέα ΚΑΠ που διευκολύνει τα καρτέλ να αρπάξουν τζάμπα την παραγωγή που καταστρέφει τους αγρότες και ερημώνει την ύπαιθρο», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ που μοιράστηκε στους αγρότες στα μπλόκα από κλιμάκιο της Οργάνωσης.

Το δυτικό κόμβο της Εγνατίας με την Κομοτηνή, απέκλεισαν το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, που έβγαλαν και πάλι τα τρακτέρ στους δρόμους. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες των αγροτών εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ