Κυριακή 25 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολισμός

Ανευ ουσίας, αποπροσανατολιστική και σίγουρα μακράν της πολιτικής ουσίας κριτική, ασκεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την υπόθεση της «Ολυμπιακής».

Αντί για την ουσία της πολιτικής που συμφώνησαν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία είναι η προωθούμενη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και η απόλυση 8.000 εργαζομένων, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της «ΑΥΓΗΣ», προτάσσει τη «μυστική επίσκεψη των εμίρηδων στην Αθήνα» και καταλήγει στο ...πολιτικό συμπέρασμα ότι η «Ολυμπιακή» «πωλείται όσο - όσο για να σώσει το κυβερνητικό πρεστίζ»!

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρόσφατα είχε καταγγείλει «μυστική διπλωματία για την πώληση της ΟΑ», ενώ τον τελευταίο καιρό έχει εστιάσει την αντιπολιτευτική του τακτική στο αν τελικά συμμετείχε ή όχι στο διαγωνισμό η «Qatar Airways», όπως είχε ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση.

Η ουσία, βέβαια, είναι ότι, είτε με «μυστική διπλωματία» - κατά ΠΑΣΟΚ, είτε με «μυστική επίσκεψη εμίρηδων στην Αθήνα» - κατά ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι 8.000 εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΑ θα απολυθούν έως το τέλος του ερχόμενου Απρίλη. Και θα απολυθούν κι ας στραπατσαριστεί το «κυβερνητικό πρεστίζ», διότι αυτήν την πολιτική αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι ισχυροί στον κλάδο των αερομεταφορών, με στόχο να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο 3-4 αεροπορικοί κολοσσοί.

Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής στον κλάδο των αερομεταφορών που χτες εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα περί «μυστικών συναντήσεων», «μυστικής διπλωματίας» και όσα άλλα παρόμοια ακούγονται και λέγονται, είναι μόνον αποπροσανατολιστικά και σίγουρα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου στο νευραλγικό κλάδο των αερομεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ