Κυριακή 25 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην τελική ευθεία με δυναμισμό και αισιοδοξία

Λίγες μέρες απέμειναν έως τη λήξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν μάχη με το χρόνο, προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα της υπερκάλυψης των πλάνων. Δουλεύουν πυρετωδώς, άνθρωπο τον άνθρωπο, αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, υλοποιούν ένα πλατύτατο άνοιγμα, απευθυνόμενοι παντού με το κάλεσμα ενίσχυσης της προσπάθειας για ολοκλήρωση της διάσωσης του Ιστορικού Αρχείου του Κόμματος, που είναι και ο ειδικός σκοπός αυτής της εξόρμησης.

Στόχος η υπερκάλυψη σε Στερεά - Εύβοια

Δυναμικά μπαίνει η ΚΟ Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, στην τελική ευθεία. Το αρχικό «μούδιασμα» ακολούθησε το «τέντωμα των νεύρων» και το αποτέλεσμα είναι ορατό στο γενικό ποσοστό της ΚΟ Στερεάς - Εύβοιας, που σκαρφάλωσε στο 71% την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ σήμερα βρίσκεται αρκετά ψηλότερα.

Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, στα πλάνα προηγούνταν η ΚΟ Θήβας με 83,18% με την ΚΟΒ Οινοφύτων (βιομηχανική περιοχή) να έχει υπερκαλύψει στο 140% το πλάνο της. Ακολουθεί η ΚΟ Λιβαδειάς με 80,41% με τρεις οργανώσεις βάσης - αυτές των Οικοδόμων, του Διστόμου και της Δαύλειας - να το έχουν υπερκαλύψει. Τρίτη ακολουθεί η ΚΟ Φθιώτιδας με 78,00%, με την οργάνωση της Λοκρίδας να βρίσκεται στο 75% και την εργοστασιακή ΠΑΚΟ στο 60%.

Σημειωτέον ότι η Ευρυτανία - όπως κάθε φορά - έχει καλύψει, ήδη, το πλάνο της 100%.

Στο 68,33% βρίσκεται η ΚΟ Φωκίδας, αλλά αυτό δε λέει τίποτα - ή μάλλον κάτι λέει, μας επισημαίνει ο υπεύθυνος οικονομικός της, μεταφέροντας τη δέσμευση όλων των συντρόφων πως στο τέλος της εξόρμησης το αυξημένο πλάνο θα έχει υπερκαλυφθεί. Εδώ πρωτοπόρες ΚΟΒ είναι της Ιτέας με 124% και Ευπαλίων με 85%.

«Δεν υπάρχει οικονομική εξόρμηση, στην οποία η ΚΟ Εύβοιας να μην έχει ανταποκριθεί πλέρια και μέσα στα κανονικά όρια των εξορμήσεων. Ετσι και τώρα που οι ρυθμοί και το άνοιγμα αυξήθηκαν κάθετα θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας», σημειώνει ο Γιαν. Τζαβάρας, μέλος του ΝΓ - οικονομικός της ΝΕ. Αυτό, γιατί η ΚΟ Εύβοιας βρισκόταν στο «χαμηλό» 58%, με την Αχτίδα της Νότιας Εύβοιας στο 65% και δύο Αχτιδικές, της Χαλκίδας και της Βόρειας Εύβοιας από κοντά, αλλά και ΚΟΒ που το έχουν υπερκαλύψει όπως στον ΑΗΣ - ΔΕΗ Αλιβερίου, στο Μέταλλο, στο Δήμο Αυλώνος.

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

-- Με την ευκαιρία του 18ου Συνεδρίου, ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Δημοσιογράφων Αστικού Τύπου.

-- Οι φίλοι της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Ν. Υόρκη προσφέρουν 5.000 δολάρια για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

-- Ο Γεώργιος Σαράντης, για την ανέγερση του κτιρίου για το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, προσφέρει 1.000 ευρώ.

-- Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) προσφέρει το ποσόν των 500 ευρώ για την κατασκευή του κτιρίου του Αρχείου του ΚΚΕ.

-- Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης και Φωφώ Φουνδουλάκη προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, 500 ευρώ για το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

-- Στη μνήμη των γονιών μας Κωνσταντίνου και Ελένης Κωνσταντινίδη, αγωνιστών της ΕΑ και μελών του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε 300 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος.

Οι κόρες τους: Κατερίνα - Αγλαΐα

-- Ο Ανδρέας και η Φλώρα προσφέρουν στο ΚΚΕ, στη μνήμη των αγωνιστών - κομμουνιστών γονιών τους και των 5 αδελφών τους, 300 ευρώ για την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου και για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του Κόμματος.

-- Ο Λάκης Ασκαρίδης, στη μνήμη των αγωνιστών που σήκωσαν ψηλά τη σημαία του Κόμματος στα δύσκολα χρόνια, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Χολαργού, 200 ευρώ, ως β' δόση.

-- Ο σ. Γιώργος Μπακοβασίλης προσφέρει 100 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος, μέσω ΚΟ Χολαργού.

-- Η Χριστίνα Ζουμπούλη και η Σοφία Νικολαΐδου από τη Χαραυγή Κοζάνης προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Κοζάνης για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα σοσιαλιστικά ιδανικά και για το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ