Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ταξική συσπείρωση, η απάντηση στις διώξεις

Συνέντευξη Τύπου χτες για τη σκευωρία σε βάρος του Τ. Τριανταφυλλάκου. Την επόμενη Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη που ξεκίνησε χτες

Ξεκίνησε χτες το μεσημέρι στο Βόλο, η δίκη του Τ. Τριανταφυλλάκου, στελέχους του ΚΚΕ, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που διώκεται με την κατηγορία του εκβιασμού, την οποία κατασκεύασε εργοδότης σε βάρος του, επειδή υπερασπίστηκε εργαζόμενη που απέλυσε. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Γενάρη, στις 1.30 το μεσημέρι. Κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο εργοδότης της εργαζόμενης, Γ. Στάμος, ο οποίος υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Τ. Τριανταφυλλάκου, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρησή του.

Τη δίωξη του Τ. Τριανταφυλλάκου κατήγγειλε, για ακόμα μία φορά, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική βία και αυθαιρεσία, στους εκβιασμούς που δέχονται. Μιλώντας για τη δίωξη και τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν, ο Γ. Λούμας, γραμματέας της ΝΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς οι κομμουνιστές τα βλέπουμε από την οπτική γωνία της ταξικής πάλης, του δίκιου του εργαζόμενου. Οταν διεκδικείς οφειλόμενα, τη δουλειά σου, τον ιδρώτα σου, δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός. Και σε μια τέτοια διεκδίκηση οι κομμουνιστές θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Αυτό είναι που ενοχλεί το σύστημα, που θορύβησε και το συγκεκριμένο εργοδότη και έστησε αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια».

Περιγράφοντας γενικότερα την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι είπε: «Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην περιοχή μας βιώνουν την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, ζουν με αυτό το φόβο, πληρώνονται κάτω από τις συμβάσεις, δουλεύουν ανάλογα με τις διαθέσεις του εργοδότη, πολλές φορές κολλάνε λιγότερα ένσημα. Η μαύρη εργασία "παίρνει και δίνει" σε μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις. Γι' αυτό τονίσαμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει νόμος του αστικού κράτους, που να μην είναι ταξικός, να μην εφαρμόζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης εργοδοτικών συμφερόντων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργασιακή «ζούγκλα» με ευθύνη εργοδοσίας και κυβερνήσεων (2021-02-05 00:00:00.0)
«Οχι στο αίσχος της απόλυσης εγκύων» (2010-09-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-01-29 00:00:00.0)
Η σκευωρία θα πέσει στο κενό (2009-01-23 00:00:00.0)
Στόχος η υψηλότερη κερδοφορία (2006-01-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα για συντονισμένο αγώνα (2000-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ