Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ - ΔΙΩΞΕΙΣ: Ολοκληρώθηκε χτες στο Βόλο η αυτόφωρος διαδικασία σε βάρος του Τ. Τριανταφυλλάκου, στελέχους του ΚΚΕ, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που διώκεται με τη χαλκευμένη κατηγορία του εκβιασμού, την οποία κατασκεύασε εργοδότης σε βάρος του, επειδή υπερασπίστηκε εργαζόμενη που απέλυσε. Το δικαστήριο δεν έβγαλε απόφαση και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 18 Δεκέμβρη 2009. Ουσιαστικά αποδέχτηκε την άποψη της υπεράσπισης ότι δεν πρόκειται για εκβιασμό αλλά για εργατική διαφορά (μη καταβολή επιδομάτων άδειας, δώρου Χριστουγέννων, μη πληρωμή υπερωριών και άλλα) για την οποία ο Τ. Τριανταφυλλάκος και η εργαζόμενη έχουν καταθέσει αγωγή κατά του εργοδότη και θα εκδικαστεί στις 20 Μάρτη 2009.

ΑμΕΑ: Οι εξελίξεις στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, μετά το καταστατικό πραξικόπημα, θα συζητηθούν σε ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώνει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών αύριο Παρασκευή στις 2:30 το μεσημέρι στα γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος. Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 4 μ.μ., στην ίδια αίθουσα θα γίνει Ολομέλεια της ΕΣΚ ΑμΕΑ. Η παράταξη απευθύνει ταυτόχρονα κάλεσμα στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να μη νομιμοποιήσουν το συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που ξεκινάει την Παρασκευή 6 Φλεβάρη στο ξενοδοχείο «NOVOTEL». Να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή στις 9:30 π.μ. έξω απ' το ξενοδοχείο.

ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ: Αστυνομικούς έβαλε χτες η διοίκηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρόμων (ΟΔΙΕ) να εμποδίσουν το Σωματείο των συμβασιούχων να μπει στο γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού προκειμένου να συναντηθούν μαζί του και να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Το Σωματείο προσπαθεί να πραγματοποιήσει αυτή τη συνάντηση εδώ και ένα μήνα αλλά η διοίκηση αρνείται πεισματικά να τους δεχτεί.

ΗΛΠΑΠ: Νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. έχουν αποφασίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), που διεκδικούν υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008 - 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ