Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Σύστημα χαφιεδισμού των εργαζομένων

Με διάφορες προφάσεις, η δημοτική αρχή έχει θέσει σε εφαρμογή την τηλεματική παρακολούθηση των απορριμματοφόρων

Στην εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης (τηλεματικής) των απορριμματοφόρων του δήμου, και στην ουσία των ίδιων των εργαζομένων, προχώρησε η δημοτική αρχή Κορυδαλλού και ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης. Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση και έδωσαν προθεσμία μέχρι την επόμενη Δευτέρα στη δημοτική αρχή να απομακρύνει το σύστημα, διαφορετικά θα ξεκινήσουν αποχή από την εργασία τους.

Μάλιστα η δημοτική αρχή προχώρησε εν κρυπτώ στην εγκατάσταση του συστήματος και όταν οι εργαζόμενοι το εντόπισαν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πείσει πως η εγκατάστασή του εξυπηρετούσε «την ανάγκη για τη συλλογή στοιχείων για την κίνηση των οχημάτων, την κατανάλωση καυσίμων, την εύρεση των βέλτιστων διαδρομών, την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση των δημοτών», ανέφερε πως το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν όχι μόνο ενημερωμένο αλλά και σύμφωνο με αυτές τις ενέργειες. Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου, το ΔΣ συνεδρίασε αμέσως και ζήτησε εξηγήσεις για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει την πρακτική της διοίκησης του δήμου να εισάγει μεθόδους χαφιεδισμού και τρομοκρατίας των εργαζομένων τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί και θα περιφρουρήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. «Πιστεύουμε - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - ότι η τοποθέτηση της τηλεματικής αποτελεί σύγχρονο τρόπο παρακολούθησης των ίδιων των εργαζομένων με σκοπό τον εκφοβισμό, την ελαστικοποίηση της συνείδησης, τη μέτρηση της εργασίας με σκοπό την ανάλογη ρύθμιση του μισθού, συνεπώς το πέρασμα όλων των αντεργατικών μέτρων και της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ