Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΒΕΛΟΝ» - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Πληρώνουν την κρίση με περικοπές

Εξόρμηση του ΚΚΕ, χτες, έξω από το εργοστάσιο

«Συνάδελφοι, τόσα χρόνια πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας τα πλούτη των εργοδοτών, μην επιτρέψετε τώρα να πληρώσουμε και την κρίση τους. Αγωνιστείτε και αντισταθείτε». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν τα μέλη της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου του ΚΚΕ χτες τα ξημερώματα στους εργαζόμενους της βιομηχανίας επίπλων κουζίνας ΑΒΕΛΟΝ στον Ασπρόπυργο, στους οποίους, από τον περασμένο Δεκέμβρη, έχει επιβληθεί μειωμένη εργασία με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών.

«Οχι στις μειώσεις μισθών. Οχι στις απολύσεις. Την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία» έγραφε το πανό που έστησαν τα μέλη του Κόμματος από τα ξημερώματα έξω από την πύλη του εργοστασίου. Η εταιρεία είναι από τις πρώτες που εφάρμοσε το αντιδραστικό μέτρο στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα για το θέμα το ΚΚΕ είχε καταθέσει και σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Η απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης - μετά και από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας - επιβεβαίωσε ότι έχει μειωθεί ο χρόνος απασχόλησης των 52 εργαζομένων κατά μία ώρα κάθε μέρα.

Χτες, οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για πιέσεις της εργοδοσίας ώστε να αποδεχτούν το μέτρο, ενώ κατήγγειλαν ότι σε ορισμένα τμήματα της επιχείρησης έχει επιβληθεί και το να μην εργάζονται μία μέρα της βδομάδας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, κατά τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, αντί το εργοστάσιο να κλείσει 10 μέρες όπως συνήθιζε, διέκοψε τη λειτουργία του από τις 19 Δεκέμβρη μέχρι τις 12 Γενάρη. Και το τι σημαίνει αυτό στην πράξη περιέγραψε χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους λέγοντας: «Περιμένω ακόμα την εξόφληση του Δεκέμβρη για να πάρω το πολύ 300 ευρώ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ