Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καμιά υπαναχώρηση στο δίκαιο αγώνα

Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας για το Ασφαλιστικό

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων
Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για πλήρη δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια στους δημόσιους υπάλληλους, άμεση κρατική χρηματοδότηση του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), άμεση επιχορήγηση του ταμείου Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή όλων των εφάπαξ στους δικαιούχους, διαδήλωσαν χτες οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας (12 μ.μ. έως το τέλος του ωραρίου).

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία κλπ., ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΤΑΔΗΣΥ, συγκεντρώθηκαν στις 12.30 στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας «δημόσια και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και φωνάζοντας «μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, όπου και απαίτησε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα, καταθέτοντας συνολικά, το πλαίσιο των αιτημάτων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ο υφυπουργός επανέλαβε τους διαχειριστικούς ελιγμούς με τους οποίους η κυβέρνηση επιχειρεί να κουκουλώσει το πρόβλημα, καθώς έχουν εξοφληθεί οι οφειλές των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2008 προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και δρομολογείται και η εξόφληση των μηνών Νοέμβρη και Δεκέμβρη, χωρίς σε καμιά περίπτωση να εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του Οργανισμού στο ύψος των πραγματικών αναγκών των ασφαλισμένων.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ότι οι ταξικές δυνάμεις επιμένουν στο σύνολο του πλαισίου αιτημάτων που προβάλλουν και σ' αυτήν την κατεύθυνση δίνουν συνέχεια στον αγώνα, προετοιμάζοντας με αποφασιστικότητα την 24ωρη απεργία στις 25 Φλεβάρη. Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε ακόμα τη νέα δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την προγραμματισμένη για χτες απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, σημειώνοντας παράλληλα, ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δηλώνει απειθαρχία σε τέτοιες αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι, το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης στρέφεται συνολικά ενάντια στους αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων και σηματοδοτεί ένταση του αυταρχισμού. Οπως άλλωστε και η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που πήγε στο υπ. Οικονομικών να καταθέσει υπόμνημα στο πλαίσιο της χτεσινής στάσης εργασίας. Οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθαρίζουν ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και πρακτικές δεν πρόκειται να κάμψουν τους αγώνες και θα αποκρουστούν στην πράξη.

Σε Θεσσαλονίκη - Γιάννενα

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ, όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου. Ακολούθησε πορεία μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο και την πλατεία Βαρδαρίου, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο. «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και διάλυση», ήταν το κυρίαρχο σύνθημα της χτεσινής κινητοποίησης που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Εργαζομένων του δημόσιου τομέα στα Γιάννενα, στα πλαίσιο στάσης εργασίας. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο δημαρχείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ