Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Μπαράζ τρομοκρατικών μηνύσεων

Στην Πάτρα καταγράφηκε το νέο κρούσμα διώξεων σε βάρος εργαζομένων που αντιπαλεύουν την απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το ΠΑΜΕ

Στην κατάθεση μηνύσεων σε βάρος δύο εργαζομένων, του Χρήστου Τσαντή και του Δημήτρη Χριστόπουλου, προχώρησε χτες η εργοδοσία των καταστημάτων «Τζάμπο» στην Πάτρα. Οι δυο εργαζόμενοι συμμετείχαν στον αποκλεισμό των δύο καταστημάτων της αλυσίδας στην πόλη το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των ταξικών δυνάμεων για την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου από το κατάστημα του «Τζάμπο» στη Βάρη.

Το νέο κρούσμα δίωξης και τρομοκρατίας έρχεται να προστεθεί στις δύο συλλήψεις εργαζομένων που έγιναν από την αστυνομία το περασμένο Σάββατο στο κατάστημα του Ταύρου. Είναι φανερό, μετά και τις τελευταίες μηνύσεις, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια από την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς να χτυπηθεί ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη που εκφράστηκε προς τον απολυμένο εργαζόμενο, καθώς και κάθε προσπάθεια υπεράσπισής του.

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο δίκαιος αγώνας δεν πρόκειται να καμφθεί, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σχεδιάζει άμεσα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, έχοντας σταθερά στο πλευρό του τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση, πέρα από τις παρεμβάσεις που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, ο Σύλλογος, με επιστολή του προς τα Σωματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ζητάει να συνδράμουν με κάθε μέσο και μορφή πάλης τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί τους στην Ελλάδα για την ανάκληση της απόλυσης στα «Τζάμπο», για να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων. Αντίστοιχη επιστολή είχε στείλει ο Σύλλογος την περασμένη βδομάδα και στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία.

«Ζητάμε τη συναδελφική σας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα μας αυτό ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας "Τζάμπο", όπως και για την ακύρωση της απόλυσης του συναδέλφου μας. Οποιαδήποτε μορφή πάλης θα βοηθούσε τον αγώνα μας, μοίρασμα ανακοίνωσης στους χώρους εργασίας, οργάνωση των εργαζομένων» σημειώνει στην επιστολή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προγραμματίζοντας ανάλογες πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ