Κυριακή 25 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Κλιμακώνουν χωρίς επανάπαυση

Συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις σε γιαπιά και εργοτάξια, για την επιτυχία της κινητοποίησης που διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την Τετάρτη 28 Γενάρη, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 μ.μ., και πορεία προς τα γραφεία των κατασκευαστών.

Με μπροστάρη την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου, οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές κλιμακώνουν την πάλη τους για το μεροκάματο, την Κοινωνική Ασφάλιση, την ουσιαστική προστασία των ανέργων κτλ., δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην προκλητικότητα των μεγαλοκατασκευαστών. Οι οποίοι, στην πρώτη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη για τη σύμβαση του 2009, έστειλαν να διαπραγματευτούν τους υπαλλήλους τους, δείχνοντας και έτσι ότι το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων αποτελεί για το κεφάλαιο προτεραιότητα στην ένταση της επίθεσης που εξαπολύει ενάντια στην εργατική τάξη.

Η ένταση της πάλης χωρίς καμιά επανάπαυση αποκτά κρίσιμη σημασία, σε μια περίοδο που πυκνώνουν οι πιέσεις του κεφαλαίου προς τους εργαζόμενους για να σκύψουν κι άλλο το κεφάλι, να χρεωθούν τις συνέπειες της κρίσης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία ήδη χαράσσει και τα επόμενα αγωνιστικά της βήματα, με νέα κινητοποίηση στα τέλη του Φλεβάρη, όπου θα πάρουν μέρος οι διοικήσεις όλων των πρωτοβάθμιων συνδικάτων του κλάδου κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ