Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
Τα ... επιτεύγματα του καπιταλισμού

Χρόνια τώρα πλήττει το ιαπωνικό σύστημα υγείας ο «ιός» υποχρηματοδότησης. Ετσι, χτες, ένας 69χρονος ποδηλάτης - θύμα τροχαίου έμελλε να είναι ένα ακόμα θύμα στο βωμό του απάνθρωπου συστήματος που αναγκάζει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να αρνούνται τη νοσοκομειακή εισαγωγή και χορήγηση άμεσης ιατρικής φροντίδας...

Επί μιάμιση ώρα, οι τραυματιοφορείς ασθενοφόρου που παρέλαβε τον 69χρονο έψαχναν να βρουν νοσοκομείο να τον δεχτεί. Μετά από 13 αρνήσεις ισάριθμων νοσοκομείων, ένα τον δέχτηκε, λίγα λεπτά προτού πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Τα προηγούμενα επικαλέστηκαν έλλειψη κλινών και γιατρών... Οι γιατροί είπαν πως θα μπορούσε σήμερα να ήταν ζωντανός εάν του παρείχαν άμεση νοσηλεία..

Οι ιαπωνικές αρμόδιες υπηρεσίες μέτρησαν το 2007 κάπου 14.000 Ιάπωνες (ανάμεσά τους και ετοιμόγεννες) που βρήκαν κλειστή την πόρτα των νοσοκομείων όταν χρειάστηκαν εκτάκτως βοήθεια. Το «ρεκόρ» φαίνεται ως σήμερα να κρατά μία 70χρονη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που της αρνήθηκαν την εισαγωγή ...49 νοσοκομεία!

Καπιταλισμέ, το ...μεγαλείο σου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ