Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Συμφωνίες συνεργασίας

ΜΟΣΧΑ.--

Με την υπογραφή συμφωνιών, αλλά και την εκτίμηση πως χρειάζεται διαφοροποίηση των οδών ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης ολοκλήρωσαν χτες τις συνομιλίες τους στη Μόσχα ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Βούλγαρος ομόλογός του Γκεόργκι Παρβάνοφ. Μάλιστα, ο τελευταίος έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξή του στον αγωγό «South Stream» που προωθεί η Ρωσία αλλά και στον αγωγό «Nabucco» που προωθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Ντόιτσε Βέλε» (ΝΒ), οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά την πρόσφατη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, θεωρούν αναγκαίο να υπάρξει μια ενιαία πολιτική πάνω σε ενεργειακά ζητήματα. Πρόσφατα μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση, η οποία προβλέπει τη χάραξη κοινής στρατηγικής ενέργειας στην Ευρώπη των «27».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Παρβάνοφ στη Μόσχα, υπογράφτηκε και διακυβερνητική συμφωνία για την αποπληρωμή του σοβιετικού χρέους ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Βουλγαρία. Υπογράφτηκε επίσης συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Δικαιοσύνης των δύο χωρών, αλλά και ανάμεσα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιταρ Τας» και το βουλγάρικο «BTA» για την προώθηση του Ετους της Βουλγαρίας στη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ