Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εμπαιγμός με τις άδειες

Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει τη «θέση» της για χορήγηση αδειών των ηλεκτρονικών Μέσω Ενημέρωσης κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Οι εξαγγελίες περί αδειοδότησης που έκανε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, εντάσσεται και στα προεκλογικά παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Η ιστορία με την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών Μέσων Επικοινωνίας έχει γίνει πλέον «καραμέλα» στα χείλη των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ και το προηγούμενο διάστημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η αδειοδότηση μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μένει στα λόγια και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να ζει συστηματικά στην αναρχία.

Ετσι και χτες, μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας (υπεύθυνος για τα ΜΜΕ) με τον πρωθυπουργό, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί από εδώ και πέρα στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία η οποία αφορά την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Βάρος, όπως φαίνεται, θα δοθεί στην περιφέρεια που όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών παίζει σημαντικό ρόλο και πως το «κομμάτι» αυτό θα το αναλάβει άμεσα ο Κ. Γκιουλέκας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «ενδιαφέρον» για τον επαρχιακό Τύπο εκδηλώνεται σε μια στιγμή που με τροπολογία που έχει καταθέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος στη Βουλή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην περιφέρεια σε σχέση με το «μοίρασμα» των κρατικών διαφημίσεων και με τις προϋποθέσεις έκδοσης περιφερειακών εφημερίδων.

Την ιδιαίτερη βαρύτητα που θα δώσει η κυβέρνηση στον «κεντρικό» Τύπο, αλλά και στον περιφερειακό τόνισε και ο Κώστας Γκιουλέκας, σημειώνοντας ότι θα γίνουν περιοδείες στην ελληνική περιφέρεια.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις, «απαντώντας» στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων από την κυβέρνηση, λέγοντας «όχι παιχνίδια με τις άδειες», «όχι παιχνίδια με την κρατική διαφήμιση». Την τακτική όμως των παιχνιδιών και της «ομηρίας» την είχαν ακολουθήσει, όπως είναι γνωστό, και όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να πάρει θέση για την τροπολογία για την κρατική διαφήμιση στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο λέγοντας ότι «θα δούμε την τροπολογία αυτή καθαυτή, όταν έρθει στη Βουλή για συζήτηση και αναλόγως θα κρίνουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να απαγορευτούν όλη την προεκλογική περίοδο (2009-07-16 00:00:00.0)
Ψηφιακές... διαπραγματεύσεις (2009-02-19 00:00:00.0)
Παράταση της ...ομηρίας (2008-11-14 00:00:00.0)
Συμ-μέτοχοι στη φίμωση (2005-06-07 00:00:00.0)
Θα κλείσει ή θα διατηρηθεί η «κερκόπορτα» της διαπλοκής; (2004-04-27 00:00:00.0)
Συμπαιγνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα εκδοτικά συμφέροντα (1999-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ