Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ»
Με κυβερνητική κάλυψη οι απολύσεις

Η υφυπουργός Απασχόλησης απάντησε χτες στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αγώνα τους ότι η εταιρεία «νόμιμα» πετάει στο δρόμο 120 συναδέλφους τους

Με τετράωρη στάση εργασίας και δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαγιάς συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κατασκευής ψυγείων «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ» που αντιδρούν στα εκβιαστικά σχέδια της εργοδοσίας για την απόλυση του 60% του συνολικού προσωπικού. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν, για μια ακόμη φορά, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας με ευθύνη της κυβέρνησης. Οι εξελίξεις στη «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ», μια κερδοφόρα πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε τέσσερις ηπείρους και δεκατρείς χώρες, επιβεβαιώνουν ότι το κεφάλαιο, προκειμένου να εξασφαλίσει και να αυξήσει την κερδοφορία του, είναι αδίσταχτο, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε σε περίοδο υπερκερδοφόρας δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Θανάση Παπαστεφανόπουλου, προέδρου του σωματείου και του Νίκου Καραθανασόπουλου, βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, με την υφυπουργό Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου. Η ηγεσία του υπουργείου, ουσιαστικά «νίπτει τας χείρας της» καθώς απέναντι στις ξεκάθαρες προτάσεις του σωματείου (να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να θεωρηθούν μαζικές απολύσεις και όχι εθελούσια έξοδο οι απολύσεις 120 εργαζομένων και να καταργηθεί ο νόμος που δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να απολύει το 2% του συνόλου των εργαζομένων κάθε μήνα, έστω και κατ' εξαίρεση), απάντησε με υπεκφυγές και αρνήσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού η επιχείρηση κινείται στα όρια της νομιμότητας. Παράλληλα, υποστήριξε πως θα επιδιώξει νέα συνάντηση και με την εργοδοσία προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ δεν παρέλειψε να «διαφημίσει» τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εκπόνηση προγράμματος ανασυγκρότησης των σεισμόπληκτων περιοχών, μέσα από το οποίο επιδιώκει να δώσει επιπλέον κίνητρα στους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ