Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Διαμαρτυρία στο Δήμο Μάνδρας

Οι ταξικές δυνάμεις αντιδρούν στην απόλυση συμβασιούχων και καταγγέλλουν ότι το φαινόμενο παίρνει τεράστιες διαστάσεις στην Αττική και αλλού

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Δήμου Μάνδρας, απαιτώντας να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις των 40 συμβασιούχων, έκαναν συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής του Σωματείου Εργαζομένων στους δήμους του Θριασίου και της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ηταν μια πρώτη απάντηση των ταξικών δυνάμεων στο χώρο των ΟΤΑ απέναντι στις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή του Θριασίου και αγγίζουν συνολικά τις 135 στους δήμους Μάνδρας, Ασπροπύργου και Μαγούλας, ενώ αναμένονται και στο δήμο Ελευσίνας.

Χτες, στο δήμο Μάνδρας, παρά το γεγονός, ότι η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Μ. Κριεκούκη ήταν ενημερωμένη για την κινητοποίηση, φρόντισε να απουσιάζει. Η αντιδήμαρχος, με την οποία συναντήθηκαν τελικά οι συνδικαλιστές, προσπάθησε να εμφανιστεί «αναρμόδια», για να αποχωρήσει τελικά και αυτή όταν της ζήτησαν να πάρει θέση. Αυτή την απαξιωτική τακτική απέναντι στους συνδικαλιστές ακολουθεί εδώ και καιρό η δημοτική αρχή, καθώς εδώ και τρεις μήνες αρνείται να δεχτεί το σωματείο, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός των αντιδημάρχων που προσπάθησαν να εμποδίσουν συμβασιούχους να συμμετέχουν σε συγκέντρωση του Σωματείου!

«Μια πρώτη απάντηση», χαρακτήρισε τη χτεσινή κινητοποίηση η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Μιλώντας στον «Ρ», ο Χ. Μανίσαλης, Γραμματέας του Σωματείου από το Δδήμο Μάνδρας σημείωσε ότι «Η δημοτική αρχή όπως και άλλες σε ολόκληρη τη χώρα χρησιμοποιούν τους συμβασιούχους για φτηνό εργατικό δυναμικό και για να τους κρατούν ομήρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δήμο Μάνδρας έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το 2002». Στις απολύσεις συμβασιούχων σε όλη τη χώρα, «που εξυπηρετούν την πολική της φτηνής, αναλώσιμης και υποταγμένης εργατικής δύναμης», στάθηκε εκ μέρους του Συντονιστικού ο Μ. Σμαραγδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ