Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να μην «τσιμπήσουν» οι φοιτητές

Ανακοίνωση - κάλεσμα στους φοιτητές να διεκδικήσουν με βάση τις ανάγκες τους και να μην πιστέψουν το «διάλογο από μηδενική βάση» της κυβέρνησης

Το διάλογο - απάτη για το Λύκειο και το Εξεταστικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΚΣ και καλεί φοιτητές και σπουδαστές να μην πιστέψουν τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για διάλογο από μηδενική βάση και να γυρίσουν την πλάτη στην ΕΕ και τα κόμματά της. «Η κυβέρνηση κρύβει το γεγονός ότι οι αποφάσεις για το μέλλον τόσο του σχολείου όσο και του πανεπιστημίου είναι προειλημμένες και προκαθορισμένες από την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, είναι συναποφασισμένες από τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο διάλογος δεν είναι κενή σελίδα, είναι γεμάτη από μέτρα, από νόμους που ψηφίστηκαν έως τώρα και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ (νόμος - πλαίσιο για ΑΕΙ - ΤΕΙ, "αξιολόγηση", βάση του 10, ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ κλπ.), που επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική στην παιδεία υπηρετεί πιστά τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου», υπογραμμίζει η ΠΚΣ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΚΣ θυμίζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που «εκφράζουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο "διάλογο" προβάλλοντας τις "προϋποθέσεις" που το κάθε κόμμα θέτει, προκειμένου να έχουν ελεύθερο το πεδίο των ελιγμών» και τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την Παιδεία, ενώ επειδή «επιθυμούν κίνημα που θα χειροκροτεί την πολιτική τους, συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες για το πού μπορούν να οδηγούν αυτοί οι "δήθεν" κοινωνικοί διάλογοι». «Από κοντά και η παράταξη των ΕΑΑΚ - σημειώνεται στην ανακοίνωση. Την ώρα που η Πανσπουδαστική κατήγγειλε το στημένο διάλογο στις ΓΣ των σχολών, τα ΕΑΑΚ μας εγκαλούσαν ότι υπονομεύουμε την "εξέγερση" και έτρεχαν μαζί με το "αντιδεξιό" μπλοκ ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΓΣΕΕ σε κάθε πορεία, σκορπώντας αυταπάτες στους φοιτητές και τους σπουδαστές για το ρόλο αυτών των ξεπουλημένων και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών».

«Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από αυτούς. Κάνε το βήμα. Ελα με την Πανσπουδαστική για μόρφωση, δουλειά, ζωή», τονίζει απευθυνόμενη σε φοιτητές και σπουδαστές η ΠΚΣ και ξεκαθαρίζει: «Είμαστε κατά των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Δε βλέπουμε το Εξεταστικό με "ναι" ή "όχι" στις εξετάσεις, γιατί έτσι το παιχνίδι για τη νεολαία είναι χαμένο. Οι σπουδές συνδέονται με το πρόβλημα της ανεργίας, με το να βρουν οι απόφοιτοι σίγουρη και σταθερή δουλειά. Με τη δήθεν ελεύθερη πρόσβαση πάμε για αυτονόμηση των Πανεπιστημίων και την ακόμα πιο επίσημη κατηγοριοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ