Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΣΕΤΗΠ»: Σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, το σχεδιασμό της αγωνιστικής δράσης και την εκλογή νέας Σωματειακής Επιτροπής, πραγματοποιείται αύριο Σάββατο, στις 12 μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΣΕΡΡΕΣ: Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους παράνομα απολυμένους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΧΑΒΑΛΕΣ ΑΕ» καλεί τους εργαζόμενους των Σερρών η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»: Παρέμβαση στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ», απαιτώντας να πληρωθούν οι 30 εργαζόμενοι στην εταιρεία τροφοδοσίας «Θαλύσια», που έχει αναλάβει τη σίτιση του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χτες στο μεσημέρι εκπρόσωποι των κλαδικών συνδικάτων του Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας και του Πειραιά, εκπρόσωποι από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ). Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, σε τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπροέδρου του συνδικάτου της Αθήνας με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο δεύτερος δήλωσε ότι μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχει ξοφλήσει τους εργαζόμενους.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ»: Σε τρεις απολύσεις (ένα σερβιτόρο και δυο βοηθούς), προχώρησε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Μαϊστράλι» στη Βουλιαγμένη, επικαλούμενος την κρίση. Οι απολύσεις έγιναν μετά τις καταγγελίες που έκαναν (μαζί τους και άλλοι εργαζόμενοι) στην Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή υπερωριών, νυχτερινών, επιδομάτων, αργιών. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

ΛΑΡΙΣΑ: Σε δίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) και συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Λάρισας, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των αναδρομικών του 2008. Κατήγγειλαν ότι η Δημοτική Αρχή παίζει τον φορομπήχτη σε βάρος των Λαρισαίων και προωθεί την ιδιωτικοποίηση.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 7,8% διαμορφώθηκε η ανεργία το Νοέμβρη του 2008, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας ένα χρόνο πριν, δηλαδή το Νοέμβρη του 2007, ήταν 7,6%. Μεταξύ των περιοχών με τα μεγαλύτερα ποσοστό ανεργίας είναι η Δυτική Μακεδονία (14,5%) και η Δυτική Ελλάδα (11,2%). Οι γυναίκες εμφανίζουν υπερδιπλάσιο ποσοστό ανεργίας (11,6%) έναντι των αντρών (5,2%). Ηλικιακά, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζουν οι ηλικιακές ομάδες 15-24 ετών (22,4%) και 25-34 ετών (10,3%).

ΔΕΗ: Ενα ακόμα συνέδριο συναίνεσης αποτελεί το 32ο Απολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή - σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία». Οπως καταγγέλλει, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΓΕΝΟΠ, οι σύνεδροι που θα πάρουν μέρος αντιπροσωπεύουν περισσότερους εργαζόμενους από αυτούς που έχουν τα σωματεία - μέλη της ΓΕΝΟΠ! Συγκεκριμένα, οι 290 σύνεδροι αντιπροσωπεύουν 21.750 ψηφίσαντα μέλη, «τη στιγμή που σήμερα τα σωματεία - μέλη της ΓΕΝΟΠ έχουν εγγεγραμμένα μέλη 21.360».

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (5 - 8 π.μ., 1 - 4 μ.μ. και 9 μ.μ. - 12.30 μετά τα μεσάνυχτα) έχουν κηρύξει, για αύριο Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στον προαστιακό σιδηρόδρομο, καταγγέλλοντας τη διοίκηση για κωλυσιεργία στην ικανοποίηση αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ