Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΒΕΤΙΑ
Σοκ από επίθεση σε έγκυο

ΖΥΡΙΧΗ.--

Σοκ στην Ελβετία και στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει το περιστατικό που εμφανίζεται ως ρατσιστική επίθεση ενάντια στην 26χρονη εγκυμονούσα Βραζιλιάνα Πάουλα Ολιβέιρα, η οποία στη συνέχεια απέβαλε εξαιτίας των τραυματισμών που δέχτηκε από νεοναζί που χάραξαν δεκάδες φορές στην κοιλιά τα αρχικά του Δεξιού Κόμματος της Ελβετίας (SVP).

Ωστόσο, σε χτεσινή ανακοίνωσή της, η αστυνομία ισχυρίζεται - σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες - ότι η νεαρή γυναίκα δεν ήταν καν έγκυος, ενώ ο καθηγητής ιατροδικαστής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, Βάλτερ Μπάγιερ, υποστήριξε πως πρόκειται για περιστατικό «αυτοτραυματισμού», πρόσθεσε όμως ότι η έρευνα που έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας είχε προβεί σε διάβημα, αναφέροντας πως πιθανά η γυναίκα να είναι θύμα ξενοφοβικών επιθέσεων, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Ελβετίας, δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Πάντως, ο πατέρας της νεαρής γυναίκας κατηγόρησε την αστυνομία για κωλυσιεργία και πως «επιχειρείται να μετατραπεί το θύμα σε εγκληματία. Πρόκειται για μια τακτική των ναζί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ