Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σύλληψη υπόπτου και οι πυρκαγιές μαίνονται

Σε εκατοντάδες χιλιάδες μετριούνται τα αποτεφρωμένα στρέμματα δασών

Associated Press

Σε εκατοντάδες χιλιάδες μετριούνται τα αποτεφρωμένα στρέμματα δασών
ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Κατηγορίες για την πρόκληση των πολύνεκρων πυρκαγιών στο Τσόρτσιλ της νοτιοανατολικής πολιτείας της Βικτόρια που προκάλεσαν το θάνατο 21 ατόμων απήγγειλαν χτες οι αυστραλιανές αρχές σε βάρος ενός άνδρα, αυστραλιανής υπηκοότητας και αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο άνδρας συνελήφθη χτες σε αραιοκατοικημένη περιοχή της περιφέρειας της Βικτόρια και μεταφέρθηκε στη Μελβούρνη, όπου θα κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 16 του μήνα. Στην πολιτεία της Βικτόρια η καταδίκη για εμπρησμό επισείει ποινή κάθειρξης έως και 25 χρόνων.

Οι αρχές στο Μέρισβιλ, όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα θύματα των πυρκαγιών, εκφράζουν φόβο για τον εντοπισμό επιπρόσθετων 100 σορών σε αποτεφρωμένες κατοικίες και φάρμες της περιοχής που έχουν «σφραγιστεί» για την ανάγκη ερευνών. Εάν αυτοί οι φόβοι επαληθευτούν, τότε ο αριθμός των νεκρών, που επισήμως ανέρχεται σε 181, θα ξεπεράσει τους 300.

Σήμερα, οπότε συμπληρώνεται μία βδομάδα απ' την εκδήλωση των πρώτων καταστροφικών πυρκαγιών στην πολιτεία της Βικτόρια, εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα τουλάχιστον 25 εστίες φωτιάς αποτεφρώνοντας κυρίως δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ