Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Συμφωνίες συνεργασίας

ΜΟΣΧΑ.--

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Αμπντουλάχ Γκιούλ, αντίστοιχα, υπέγραψαν χτες κοινή διακήρυξη για την προώθηση μιας νέας φάσης στις σχέσεις των δύο χωρών και για την επέκταση της φιλίας και της συνεργασίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος που πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είχε χτες συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του και στη συνέχεια με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σημείωσε πως η Μόσχα θεωρεί ως προτεραιότητα της διεθνής της πολιτικής τους δεσμούς της με την Τουρκία, η οποία αποτελεί τον κύριο συνέταιρο στα ζητήματα εμπορίου.

Για συνεργασία με την Τουρκία σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα σε αυτούς των πυρηνικών, της ηλεκτρικής ενέργειας, τη βιομηχανική συνεργασία αλλά και στις μεταφορές και τον αγροτικό τομέα μίλησε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης, ενώ τόνισε πως η Μόσχα επιδιώκει τη στήριξη της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τον Καύκασο. Από τη μεριά του ο Γκιούλ δήλωσε πως ελπίζει ότι «αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει καμπή και θα δώσει νέα ποιότητα» στις διμερείς σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ