Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Αραβες και Παλαιστίνιοι να ενωθούμε στον αγώνα»

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ

Το Hadash (Δημοκρατικό Μέτωπο για Ειρήνη και Ισότητα - Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ) καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας και της αιματοχυσίας και τη σφαγή, στην οποία προέβησαν ο Ισραηλινός στρατός και η Αστυνομία, που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους κι εκατοντάδες τραυματίες μεταξύ των Παλαιστίνιων στις περιοχές τους και των Παλαιστίνιων πολιτών του Ισραήλ, αλλά και πολλές απώλειες ανάμεσα στις iσραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Το Hadash θεωρεί ότι την ευθύνη για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης φέρει ακέραια η ισραηλινή κυβέρνηση, που θέτει εν κινδύνω την ειρηνευτική διαδικασία και απειλεί να προκαλέσει μια μοιραία έκρηξη, που θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την περιφέρεια.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση Μπάρακ πως η παραίσθηση ότι μια πολιτική της "σιδηράς γροθιάς", διά της οποίας σφαγιάζονται άμαχοι, επιδεικνύεται επιθετικότητα και παραβιάζονται τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού θα οδηγήσει στην ήττα και την κατάρρευση της ηγεσίας της. Το Hadash απαιτεί η κυβέρνηση Μπάρακ να τερματίσει την αιματοχυσία στις Παλαιστινιακές περιοχές, να προωθήσει την επίτευξη μιας ειρηνευτικής ρύθμισης στο πλαίσιο της οποίας θα αναγνωριστεί το δικαίωμα ο παλαιστινιακός λαός να ιδρύσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος δίπλα στο Ισραήλ, βάσει των συνόρων της 4 Ιουνίου 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, και θα αναγνωριστούν οι Αποφάσεις 242, 338 και 194 του ΟΗΕ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στα δύο έθνη.

Είναι ζωτικό για τις εβραϊκές και τις αραβικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν σε έναν κοινό αγώνα, για να τερματιστεί η επικίνδυνη κλιμάκωση, η ευθύνη για την οποία ανήκει στον Μπάρακ και η οποία πυροδοτείται από την ηγεσία της ακροδεξιάς πτέρυγας, τους εχθρούς της ειρήνης. Μόνο ο κοινός εβραϊκός και αραβικός αγώνας θα αποτελέσει εγγύηση επιτυχίας μιας δίκαιης και σταθερής Ισραηλινο - Παλαιστινιακής ειρήνης.

Αυτό το Σάββατο (21 Οκτωβρίου 2000) στις 5 μ.μ., τα μέλη του Hadash θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση στη Χάιφα. Σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ