Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Επίθεση αυτοκτονίας

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ενός αγνώστου χτες έξω από το δημαρχείο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα είχε αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο ίδιος και δύο περαστικοί, ενώ 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τρεις εξ αυτών «ήταν Αμερικανίδες εργαζόμενες σε μη κυβερνητική οργάνωση», σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στο Κολόμπο.

Η επίθεση καταγράφεται την ημέρα που η επανεκλεγείσα Πρόεδρος Τσαντρίκα Καμαρατούνγκα όρκιζε τη νέα κυβέρνησή της, και σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών «είχε στόχο κάποιον υπουργό» που αναμενόταν να περάσει από το σημείο της επίθεσης.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ο βομβιστής πέθανε επιτόπου, ενώ από τις Αμερικανίδες η μία είχε σοβαρό τραύμα στο στήθος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βομβιστής είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς με πολιτικά - η παρουσία των αρχών ασφαλείας είναι ιδιαίτερα έντονη τις τελευταίες μέρες - οι οποίοι τον πλησίασαν και τον ανέκριναν. Ο βομβιστής προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και, όταν είδε πως δεν τα κατάφερνε, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Η κυβέρνηση συμμαχίας της Καμαρατούνγκα, που συναποτελείται από το κόμμα της, τη Λαϊκή Συμμαχία, και δύο μικρότερα κόμματα, συνεχίζει τη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον των «Τίγρεων», της αντάρτικης οργάνωσης των μειονοτικών Ταμίλ στο Βορρά της χώρας. Ενα από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή της είναι το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα ΕΕΛΑΜ, που εκφράζει μέρος της μειονότητας...

Η βομβιστική επίθεση αποδίδεται φυσικά στους «Τίγρεις», όπως και εκείνη εναντίον της Καμαρατούνγκα το Δεκέμβρη, που τύφλωσε το ένα μάτι της Προέδρου. Σε απάντηση, αυτή έχει δώσει εντολή έντασης του πολέμου κι έχει επιβάλλει καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» σε πολλές περιοχές της Σρι Λάνκα, που δίνει υπερεξουσίες στις αρχές ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ