Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας

Πλημμυρισμένα σπίτια στην Κρεμόνα

Associated Press

Πλημμυρισμένα σπίτια στην Κρεμόνα
ΡΩΜΗ.-

Στους 35 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών σε Ιταλία και Ελβετία, εξαιτίας του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας με καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζεται σχεδόν μία βδομάδα. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το μακάβριο έργο τους, προσπαθώντας να βρουν τους 10 αγνοούμενους που θεωρείται ότι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τόνους λάσπης, στην περιοχή των Αλπεων στα ιταλοελβετικά σύνορα.

Τρία ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν χθες στο χωριό Γκόντο, στις Ελβετικές Αλπεις που το μισό σχεδόν θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης και πέτρες, ενώ ακόμη ένα πτώμα ανασύρθηκε στην περιοχή της κοιλάδας της Αόστας, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Μάρκο Λουντοβίτσι. Ετσι, ο μακάβριος κατάλογος των νεκρών συμπεριλαμβάνει 24 Ιταλούς πολίτες και 11 Ελβετούς.

Πάντως, το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να μαίνεται, αν και δείχνει σημάδια κόπωσης και μετατοπίζεται προς ανατολικά, δηλαδή την περιοχή της Αδριατικής, όπως δήλωσαν χθες αξιωματούχοι της ιταλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. Πάντως, η υπερχείλιση του ποταμού Πάδου, όντως, είχε τα αναμενόμενα καταστροφικά αποτελέσματα, καθώς πέρασε πραγματικά σαν ορμητικό ποτάμι πάνω από τις έρημες βόρειες περιοχές - οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις πόλεις και τα χωριά - και άρχισε χθες να «κτυπά» την εξαιρετικά πλούσια σε αγροτικές καλλιέργειες περιοχή της Λομβαρδίας. Ανάμεσα στα πλήγματα ήταν και η μεσαιωνική πόλη της Κρεμόνας και της Μάντουα... Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η στάθμη του ποταμού Πάδου ανέβαινε την Τετάρτη κατά 10 εκατοστά την ώρα!

Πάντως, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων των αρχών της Ιταλίας και της Ελβετίας, οι ζημίες εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ